продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

техника

Carvera настолна CNC от следващо поколение

3D печатът е бил труден индустриален процес, но сега всеки може да използва настолен 3D принтер. Но за CNC такъв вид машина не съществува. Няма машина с CNC, която да е умна, прецизна, лесна за използване, която всеки да научи и използва? Затова от Makera решиха да си  я направят сами.  След 3 години усилено развитие, нека да ви представим, Carvera: настолното CNC от следващо поколение, което излиза от кутията, и е по-лесно за овладяване и по-умно от всяка машина, която някога сте виждали. “По същество ние изграждаме мечтаната CNC машина на производителя, ние сами я използваме всеки ден за различни проекти и се наслаждаваме на преживяването, вярваме, че и на вас ще ви хареса”, заявяват от Makera. Автоматичната смяна на инструменти и автоматичното сондиране и пробиване са ключовете за освобождаване на ръцете и постигане на истинска интелигентна машина, която преди беше запазена изключително за индустриални машини от висок клас.

Carvera fully automatic desktop CNC machine - Geeky Gadgets

Без автоматичните функции, трябваше да промените ръчно всеки инструмент по време на всяка работа което е много досадно и отнема много време при фрезоване на печатни платки или други сложни обекти. Независимо дали правите автоматично изравняване, рязане, почистване, пробиване или дърворезба, Cavera може автоматично да промени безпроблемно подходящия инструмент за правилната работа, като гарантира, че ще получите най-добрия резултат. Просто се съсредоточете върху вашия дизайн, оставете Carvera да свърши останалото. Ако прах затрупва работната ви повърхност и замърсява всяко малко кътче на вашата работна зона това е неприятно и още по-лошо е, че някои материали като въглеродни влакна/стъклени влакна могат да бъдат много опасни, ако вдишате обработения прах. Затова от Makera са решили, че системата за събиране на прах е задължителна и познайте какво, чрез много иновативен начин, напълно са изградили системата за събиране на прах вътре в машината. Да, дори не се нуждаете от външна прахосмукачка. С автоматичното събиране на прах  проектите на Carvera започват чисти и завършват чисти.

https://static.wixstatic.com/media/070d5a_a290f62858404e169888d243e9c126cd~mv2.jpg/v1/fill/w_900,h_590,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01/MachineCenter_JPG.webp

Лазерното гравиране е уникална и невероятна технология, която ви позволява да оставите своя отпечатък и да нарисувате красиви шарки върху вашия продукт. Какво ще кажете да комбинираме възможността в CNC машина, така че да можете да добавяте графики към вашите CNC части в същия процес. От перфектно маркирани печатни платки до пълни изображения, лазерно обработени в дърво. С интегрирания 2.5W диоден лазерен модул можете да гравирате голямо разнообразие от материали, включително хартия, дърво, пластмаса, кожа, плат, печатни платки и др. Най-важното че е има фиксирана позиция за лазерния модул, не е нужно ръчно да променяте различни модули всеки път, когато го използвате и можете да превключвате между CNC/лазерна функция безпроблемно с автоматичните функции на Carvera. Добавена е още една ос, която предоставя  много повече възможности, с 4 -осния модул можете да обработвате  цилиндрични елементи, двустранни обекти и 3D форми. Carvera ви предоставя наистина 4-осна едновременна обработка, а не само 3+1, можете да правите истински 3D стерео модели, които могат да бъдат направени само от 3D принтери. Тук не сте ограничени от материали, пластмаса, дърво, дори метал, можете да правите красиви, но реалистични произведения.

От самото начало Makera поставя на първо място лекотата на използване и потребителското изживяване. Имаме прекрасна машина, защо да нямаме прекрасен софтуер. Софтуерът за управление на Carvera поддържа крос-платформени операционни системи, включително windows, mac, iOS и Linux. Carvera ви позволява дистанционно да управлявате и наблюдавате машината чрез WIfi.  Благодарение на напълно автоматичната възможност, можете да започнете работата, седейки на работната маса, докато оставите машината да си свърши работата в другия край на вашето работно пространство. Carvera поддържа широка гама от красиви естествени материали, което го прави идеалният избор за художници и дизайнери, които правят изкуство и продукти по поръчка. Представете си, че продавате красиви персонализирани артикули на местният пазар. Опциите са безкрайни, от бижута до финна дърворезба и леярски форми. И тъй като Carvera е сравнително малък, можете дори да го занесете на събития и пазари, за да направите персонализирани продукти на място. Като част от кампаниите за обществено финансиране на Кickstarter  Carvera се предлага на специална цена от 3 099 долара. Очаквана доставка от Август 2022 г.