продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Ring Always Home Cam летяща вътрешна камера

Един от проблемите с охранителните камери, дори и да са лесни за преместване от стая в стая, е, че сочат на едно място. Почти никой от моделите от големите имена не включва панорама, или движение на камерата така че сте ограничени единствено до цифрово увеличение. Ring планира да реши този проблем, като разработи летяща вътрешна камера, наречена Always Home Cam. Що се отнася до концепцията: това е малка камера, прикрепена към дрон, която работи с мрежата Ring. Идеята е, че вместо да се налага да се настроят множество камери навсякъде в дома, така че всеки ъгъл да може да бъде уловен, Home Cam би позволила на потребителите да разгледат бързо домът си чрез летящата вътрешна камера. Always Home Cam за летене на закрито е оборудвана с навигационни сензори, така че да може да се движи по пътищата на дома, без да се срива, и позволява на потребителите да получат „гъвкава гледна точка“, когато не са в домът си.

Ring Always Home Cam - ruszają zapisy na zakup drona - SmartMe

Напълно автономен, той всъщност не може да се „лети“ в традиционния смисъл на думата, а просто трябва да му бъде заповядано да лети по  предварително определени пътища. Той може да стриймва и записва видео в Full HD с резолюция 1440x1440px, с вграден светодиод, който автоматично осветява пътя при запис през нощта или в тъмна среда, записът на камерата може да се гледа чрез приложението Ring. Always Home Cam може да се задейства от сензор за Ring Alarm или ръчно чрез приложението. Роторите на Always Home Cam са затворени в защитна кошница, като HD камерата и батерията на дрона са поставени под нея. Притеснявате се, че дронът може да повреди ценните ви вещи? Не се страхувайте, защото Always Home е зареден със сензори за избягване на обекти, които ще гарантират, че дронът остава далеч от стени, мебели и друг декор. Тъй като е предназначен да следва предварително зададени траектории на полета, които вие изграждате за него по време на първоначалната настройка на устройството, така че няма да се притеснявате, че ще се отклони от курса.

Самият камерен блок е блокиран, когато не се използва, тъй като седи в основата на колона под витлата на дрона която се прибира в зарядната си станция като меч в обвивка. Идеята зад този избор на дизайн е, че вместо да има набор от камери, които винаги наблюдават семейство, докато те са у дома, летящата камера може да осигури същото ниво на видимост, но само когато семейството не присъства. Always Home Cam не може да се движи по стълби и животът на батерията е изключително кратък: около пет минути. Ring казва, че това е така, защото идеята на дрона не е да го кара да патрулира в района за дълго време, а по -скоро е проектиран да бъде разгърнат тактически за разследване на конкретни ситуации. камерата ще може да реагира на определени събития – като например активиран сензор за отворена врата/прозорец в системата или аларма за движение.

Маршрутът на дрона е предварително определен и съхранен в локалната му памет, той може да се движи из целия дом без Wi-Fi. Инсталирането на SD карта ще й позволи да записва кадри, които могат да бъдат прегледани по-късно, дори ако Wi-Fi е изключен, докато патрулира.  Докато е в полет,  камерата можете да предавате поточно видео на живо с помощта на приложението Ring, може да го следвате заедно с вашия Always Home. Когато дронът приключи с обиколката си, той автоматично ще се върне към своята база за зареждане. Към момента можете да се регистрирате като част от процеса с покана на Ring, за да бъдете сред първите, които да закупят Always Home Cam. Като в момента е на цена от 250 долара.