продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Nomad мини къща която може да функционира извън мрежата

Тези дни номадският начин на живот е в центъра на вниманието. Излизането от мрежата и мобилността никога не е било по-изкушаващо. С устойчивостта на преден план в съзнанието ни, компаниите създадоха малки дизайни на къщи, съчетавайки екосъзнанието с мобилния начин на живот. Компанията, Minimaliste базираната в Квебек Канада , проектира микро къщи на колела като последният им модел, Nomad, е още по-малък кемпер, ( с дължина 7,3 м), изграден с възможности да функционира извън мрежата в най-екстремните атмосферни условия. Nomad е компактен мобилен кемпер, базиран е на двуосно ремарке, построен да издържа на всички условия, горещи или студени, за живот извън мрежата, оборудван с всичко-от слънчева система до тоалетна за компостиране и резервоари за вода. Като кемпер, който може да работи извън мрежата,

Nomad включва тоалетна за компостиране, два резервоара от по 136 литра за черна и отходна вода, както и резервоар за сладка вода от 204 литра, позволяващ на двама души да се насладят на кратка ваканция, без да имат за изпразване или пълнене на резервоарите. Резервоарът за сладка вода и резервоарите за отпадни води са направени да издържат на зимни условия и ниски температури. Освен това, Minimaliste оборудва покрива с решетка от слънчеви панели, които зареждат литиеви батерии, с които е оборудват всеки кемпер Nomad с минимум 5,12 kWh слънчева мощност, или максимален пакет, снабден с 10,24 kWh. Литиевите батерии, имат 30 години живот и 10 години гаранция.

Nomad е с по-къса дължина от предишните модели на кемперите на Minimaliste, с площ от 15.3 квадратни метра.  Достъпът до дома се осъществява чрез моторизирана сгъваема палуба и стъклени плъзгащи се врати. Мини къщата с една спалня също разполага с кухня, баня, трапезария и всекидневна в рамките на своята стоманена рамка. Мини къщата  разполага с климатична инсталаця и изолация които създават комфортна вътрешна температура през цялата година и променящите се сезони.  Мини-сплит климатична система помага да се поддържа комфортна температура а добрата  изолация и високото ниво на херметичност гарантира, че се представя добре при жега и студ.  Когато влизате в Nomad, кухнята и трапезарията ви поздравяват с ламинат от орех и бели стени, с черни покрити дръжки и акценти, осеяни навсякъде. Оборудвана с висококачествени уреди, кухнята разполага с газов бойлер, хладилник Furrion 12V и  газова фурна Furrion.

Комбинация пералня и сушилня 2 в 1 се предлага като опция. Има много шкафове въпреки малкото пространство и микровълнова печка. Спалнята се намира в задната част на къщата. Таванът с височина от 213 сантиметра и пространството около леглото queen size правят тази стая наистина удобна. Има нощна стойка със съхранение и килер от всяка страна на леглото, както и горни шкафове със светлини отдолу. И накрая, банята разполага с всички удобства, от които може да се нуждаете, тоалетна с тоалетна вода или  компостиране, с приличен размер с шкаф за лекарства и душ с вана както и 12V вентилатор, който изпуска и пречиства въздуха.  Караваната мини къща се предлага на пазара с цена от 67 000 долара.