продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Velotric Discover високопроизводителен и достъпен e-bike

Колкото и да са напреднали електрическите велосипеди и колкото широко се приемат, все още има едно нещо, което градските ездачи не могат да получат – и това е електрически велосипед, който е едновременно високопроизводителен и достъпен. Не е такъв случаят с Velotric Discover който е еднорогът на електрическите велосипеди, той твърди, че прави едно нещо, което всички останали електрически велосипеди не могат, а именно да комбинира качествени компоненти и все пак да поддържа достъпна цена.  Електронният велосипед може да се похвали с стройна рамка, скрита електроника и поетапен дизайн (без горна тръба), който прави лесно качването и слизането, особено ако ездачът носи пола или рокля. Основната тръба отпред интегрира батерията на Discover, която седи на едно ниво и се слива с рамката.

Velotric Discover e-Bike Promises Twice the Fun and the Range, at Half the Cost - autoevolution

Оборудвана с клетки Tesla Grade 21700, батерията е с 692Wh, сертифицирана от LG/Samsung, и може да се отдели от рамката на велосипеда като мярка за сигурност или за зареждане на батерията у дома или на работа. Мощният 500 W мотор развива 65 Nm въртящ момент и предоставя скорост до 32 км/ч. Това е спецификацията за САЩ европейските клиенти ще получат 250W версия с  35 Nm въртящ момент  който предоставя до 25 км/ч ускорение. Батерията (48V 14,4Ah) предоставя автономност до 128 километра в еко режим, при педално подпомагане и за двата варианта. За да предложи плавно и безпроблемно каране, Discover разполага с 3 нива на интелигентно подпомагане на педалите и 12 магнитни сензора за каданс и скоростни сензори, които усещат скоростта и ритъма на въртене на педалите ви, за да знаят кога да се дадете електрически тласък на карането, като помага да се създаде най-естественото изживяване при каране.

Velotric Discover e-Bike Promises Twice the Fun and the Range, at Half the Cost - autoevolution

Електро велосипедът е оптимизиран от екипа на Velotric за плавно и безпроблемно каране дори при 15 градуса наклон. Електро велосипедът  разполага с пружинна вилка с 65 мм ход с блокиране и настройка за предварително натоварване. Водачите трябва да могат да включат електронния велосипед в своите тренировки, ако искат, така че 9-степенен дерайльор на Shimano за версията в САЩ и 7-степенен за моделите в ЕС ще позволят по-лесно боравене с педалите. Velotric Discover се предлага със собствен заден багажник, който ви позволява да поставите товар на стойност до 25 кг върху него. Информацията за вашата скорост, батерия, състояние на возене и ниво на подпомагане на педала се показва на 3,5-инчовият LCD дисплеи с подсветка на Discover, така че никога да не сте на тъмно относно вашите статистики за возене.

Говорейки за тъмно, Discover разполага с интегриран 12V преден фар и заден 6V, което прави пътя пред вас видим, както и позволява на ездачите/шофьорите зад вас да ви забележат от разстояние. Discover е водоустойчив IPX5, така че можете да го миете с маркуч, когато се замърси. На хартия Discover изглежда като светия граал на превозните средства. Това е многофункционален електрически велосипед със солидна гама и мощен двигател, качествени компоненти, стилен и достъпен дизайн, добри стандартни спецификации и възможност за допълнително персонализиране и ненадмината начална цена. Специалната цена на която се предлага електрическият велосипед от Indiegogo е 1299 долара с 38% отстъпка от пазарната цена която ще е 2099 долара. Приблизителна доставка декември 2021 г.