продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

DJI Action 2 компактна модулна камера

DJI обяви продължение на своята Osmo Action камера и тя има напълно нов дизайн – DJI  премахва името Osmo и се фокусира върху модулността с набор от допълнителни части и аксесоари, които се прикрепят към камерата магнитно. Иновативният магнитен дизайн ви позволява без усилие да сменяте аксесоарите, докато улавяте живота в движение. От паркур до разходки в парка, разчупете формата с  DJI Action 2.  Самият модул на камерата е малък (39 мм квадрат с дълбочина 22 мм) и включва 12MP сензор, способен да записва 4K, обектив, който осигурява 155-градусово зрително поле и 1,76-инчов OLED сензорен екран, покрит от Gorilla Glass. Има системата от магнитни аксесоари, върху която работи DJI, която ви позволява да персонализирате камерата си по начин, който всъщност не е възможен с GoPro. Ако имате нужда от втори екран или повече батерия, можете просто да ги поставите – и след това да ги свалите, когато искате компактна или дискретна камера.

DJI Action 2 Power Combo | Scandinavianphoto.no

Когато е прикачен вторият OLED сензорен екран идва с 4-микрофонна матрица Stereo и ви позволяват да композирате видеоклипове и да заснемате отчетливо аудио, докато разказвате своите приключения. Когато е свързан, животът на батерията на Action 2 се увеличава до максимум 160 минути при заснемане. Има възможност за допълнителна батерия или различни стойки, които ви позволяват да го прикрепите към стативи или стойки за GoPro или дори да носите камерата като огърлица. Камерата е оборудвана с 1/1.7” сензор с 12 MP резолюция. Можете да подобрите перспективата си и да спечелете подобрена дълбочина на рязкост с ултраширокия 155° FOV. (Персонализираната асферична леща на Action 2 изостря ръбовете и намалява изкривяването на изображението). с бленда f/2.8. DJI надстрои функциите за стабилизиране с Rocksteady 2.0 и HorizonSteady, който поддържа нивото на вашите кадри, без значение колко диво става действието. От картинг до мръсно колоездене, най-новият вграден алгоритъм за стабилизация на DJI открива и коригира трептенето и въртенето на камерата в реално време.

DJI Action 2 camera's mini, modular, magnetic design films 4K all the ways - Swiss Cycles

Цифровият зум позволява на камерата да превключва безпроблемно от снимки от близък план към снимки от разстояние, дори докато снимате, за да добавите по-голяма дълбочина към вашите кадри. Action 2 може да записва 4K видео със скорост до 120 кадъра в секунда в режим 16:9 и до 60 кадъра в секунда в режим 4:3, максималната скорост на предаване е 130 Mbps, записана на 32 GB вътрешна памет. Съхранението е разширено чрез microSD карти (до 256 GB), но слотът за карта се намира на някои от модулите, а не на самата камера. За забавен каданс, камерата може също да прави 240 кадъра в секунда в режим 1080p 16:9. Тя разполага с 580 mAh батерия. Камерата е водоустойчива и можете да се гмуркате до 10 м вода без допълнителна защита. Но тази камера става много по-добра, след като внесете аксесоарите – Има прости такива, като магнитен адаптер (за използване с стойки в стил GoPro) и магнитен адаптер за шарнирна става. Има и магнитно окачване, което можете да носите под ризата си на лента за глава, и двете могат да се използват за PoV снимки.

Също така, удължителният прът за дистанционно управление е комбо статив/селфи стик, който се предлага с подвижно безжично дистанционно управление. DJI дори създаде приставка за макро обектив за камерата, за да можете да направите някои креативни снимки. DJI Mic е безжичен, така че влогърите могат да получат по-динамични снимки, също така позволява гласови команди, за да можете да започнете записа без ръце. Всъщност системата съдържа два микрофона, които могат да работят на разстояния до 250 метра.  С камерата получавате възможност за бързо прехвърляне на файлове Използвайте телефона си, за да управлявате и прехвърляте снимки и видеоклипове за миг. Поддържането на организация никога не е било толкова лесно. DJI Action 2 може да бъде поръчан предварително днес, доставката ще започне до началото на ноември. Power Combo (камера, захранващ модул, ремък и монтаж на адаптера) струва 399 евро.