продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Polydrops P17A за живот извън мрежата

През 2019 г. стартъпът от Калифорния Polydrops преосмисли мини караваната тип сълза като ъглово мобилно лично пространство, предназначено да избягате от света. Сега се завръща с по-удобно, напълно оборудвано лично пространство, което е нещо като  хотелска стая на колела. Новият P17A поддържа живот извън мрежата с мощна литиева батерия, заредена със слънчева енергия, HVAC система (Отопление, вентилация и климатизация) за всички атмосферни условия и наличен кухненски бокс. Това е удобно, климатично-контролирано малко жилищно пространство, в което можете да прекъснете връзката  със света до шест дни наведнъж. Ремаркето с дължина 4,1 метра разполага с олекотена алуминиева рамка и е специално оразмерено за по-малки автомобили и EV. Той има базова 2,4-kWh литиево-желязо-фосфатна батерия, интегрирана в дъното на автомобила, точно като шаси за електромобили, което помага за равномерно разпределение на теглото. Батериите могат да се зареждат чрез монтирани на покрива 260-вата слънчеви панели или 110-волтово зарядно устройство.

https://www.emanualonline.com/blog/wp-content/uploads/2021/02/Polydrops-Latest-P17A-Trailer-12.png

Ако искате повече мощност, акумулаторната система може да бъде надградена до 12-kWh, а слънчевата система до 520 вата. Въпреки цялата енергия, който осигурява тази система, ремаркето наклонява везните само с 544 килограма. Това не е малко, но също така няма да изчерпи напълно пробега на вашето EV. Голямата разлика в оформлението между P17A и предишните дизайни на Polydrops идва в загубата на стандартната задна кухня. Задната врата оцелява, но вместо да се отваря към кухня с пълна ширина, тя се отваря директно към основната кабина и нейния матрак в пълен размер. Това спестява теглото на кухненските структурни елементи и уреди, като същевременно дава на ремаркето по-леко, по-живописно пространство, в което да се отпуснете. P17A използва олекотена алуминиева рамка и екстериор с анодизирано алуминиево покритие. Уютният интериор от балтийска бреза е достатъчно голям, за да побере пълноразмерен матрак и микро килер отзад. В допълнение, ремаркето се предлага с тента и пътен душ.

https://scontent.fsof11-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/149813177_898253577609583_771306029187556888_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=973b4a&_nc_ohc=WZDsnwzOGW8AX-Jf2cl&_nc_ht=scontent.fsof11-1.fna&oh=81ab9c888fb4c7a6f58fb4cf3e3c67f1&oe=61A35564

Кухненският бокс е достъпен от вътрешната страна на кемпера или отвън, когато задният люк за достъп е отворен. Добавката за кухненски бокс включва 1300-W индукционна печка с двоен котлон, 45 литров хладилник + фризер и мивка с ръчна помпа с резервоар за прясна вода от 6 литра. Кухнята включва кошчета за съхранение и тави, прибори, съдове и разтегателна маса. Най-голямото ново допълнение е цялостната HVAC система, която работи с енергия от батериите. Системата включва нагревател, климатик и вентилатор, за да поддържа кабината комфортна през всички сезони и време. Леката четирисезонна кабина на ремаркето е устойчива на атмосферни влияния с максимална дебелина на изолацията от 22 сантиметра, което спомага за пестенето на енергия и позволява устойчивост при всякакви метеорологични условия. Изолацията е 15 пъти по-устойчиви на пренос на топлина от традиционните туристически ремаркета.

Polydrops използва някои специфични числа, за да достигне пълните си шест дни автономия. Първо, купувачите, които търсят такова време за работа извън мрежата, ще искат да надстроят до най-добрата опция на батерията от 12 kWh. Оттам Polydrops изчислява три часа ежедневно използване на нагревател или климатик, четири часа LED осветление, 10 часа охлаждане и седем часа възпроизвеждане на Bluetooth високоговорители. Като цяло ремаркето е оразмерено за теглене на малки автомобили и електрически превозни средства.  Целият дизайн на караваната е подчинен на ефективното използване на енергията и оптимално използване на цялото пространство. Очаква се polydrops P17X да започне да доставя на клиентите през първото тримесечие на 2022 г. Цената на P17A започва от 24 990 долара за базовата спецификация с 2,4-kWh батерия, 260-ватово слънчево зареждане и пълна HVAC система.