продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

под вода

Super Sub бърза и с динамично управление подводница

Холандският производител на подводни съдове U-Boat Worx пусна електрическа спортна подводница създадена със скорост и динамично управление които и отреждат лидерски позиции в своят клас. Бързината и позволява  да работи заедно с големите морски обитатели. Super Sub е с балонна кабина, първоначално възложена по поръчка, е почти три пъти по-бърза от средната луксозна потопяема подводница. Уместно наречен Super Sub, 530 сантиметровият високопроизводителен крайцер е най-бързият модел на U-Boat Worx досега и обещава „вълнуващо подводно изживяване“ с добра доза лукс. Super Sub е оборудван с най-добрата задвижваща система в класа, която се състои от четири мощни тласкащи устройства, способни да генерират общо 80 к.с. (60 kW). Това дава на 9 тонната бърза машина способността да достига скорост от 8 възела (14.8 км/ч) при пълен наклон. В резултат на това подводницата е с пет възела по-бърза от средната потопяема подводница и с два възела по-бърза от делфин афала, според производителят.

https://cdn.slashgear.com/wp-content/uploads/2021/10/super-sub-2.jpg

Що се отнася до обхвата, корабът разполага с 62 kWh литиево-йонна батерия, толерантна към налягане, която предлага осем часа автономия с едно зареждане и ако нещо се обърка много, има поддръжка на живота за минимум 96 часа. Освен това U-Boat Worx твърди, че Super Sub е най-хидродинамичната подводница на пазара и умело да се ориентира в света под вълните. С уникална форма на капка, плавателният съд има дълга опашка и отличителни подводни крила, които позволяват да се оптимизира посоката на тягата му, заедно с подвижна система за бързо спускане. Подводницата има автоматично задържане на посоката и автоматично задържане на дълбочината. Неговият контролер „SHARC“ не се справя само с тягата и движението на подводните криле отзад, той също така кара подвижна тежест да се движи от предната част на плавателното средство към задната, така че можете да се гмуркате с носа надолу или да се изкачвате с носа нагоре към повърхност.

https://www.luxuriousmagazine.com/wp-content/uploads/2021/10/U-Boat-Worx-Super-Sub-under-the-sea.jpg

Изключително мощните тласкащи устройства в задната част на Sub дават този допълнителен тласък, необходим за извършване на вълнуващо бързи спускания. Иновативните подводни криле на гърба на подводницата позволяват на Super Sub  да насочва потока на тягата по най-ефективният начин като дава възможност за остри завои. Налице е и функцията автоматичното насочване когато тя е включена потопяемото устройство автоматично ще задържи текущото си направление, независимо дали следва курс или е изправено пред обект, който представлява интерес. Тази функция е част от функциите за интелигентно подпомагане на пилота. U-Boat Worx казва, че подводният съд може да се справи със стръмни 30-градусови изкачвания и да се гмурка до дълбочина от почти 300 метра. Вслучай на авария оляма оловна тежес може да бъде освободена ръчно от вътрешността на подводницата, за да се увеличи плаваемостта на подводницата и да се подпомогне връщането й на повърхността.

The U-Boat Worx Super Sub following some giant Manta Rays

Функцията MDP не позволява на пилота да се гмурка по-дълбоко от максималната работна дълбочина на подводницата. В случай, че подводницата някога се окаже твърде дълбока, тази функция за безопасност автоматично ще повдигне подводницата, докато отново не бъде в рамките на сертифицираната си дълбочина. Също така подводницата е вероятно да работи по-добре и при по-тежки подводни течения. Super Sub също така предлага безпрепятствена панорамна гледка благодарение на ултра-чистия акрилен корпус. Интериорът, в който могат удобно да се настанят двама пътници и един пилот, черпи идеи от този на суперавтомобил от висок клас и се предлага в комплект с подводни прожектори, хладилно съхранение, двупосочна комуникационна система и други. С първата Super Sub, която вече е продадена и ще излезе в морето през 2023 г., U-Boat Worx допълнително укрепва позицията си на един от лидерите на процъфтяващия пазар на лични подводници от висок клас.