продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

охладители

ACMug чаша и преносим климатик събрани в едно

Климатикът и чашата са привидно несвързани обекти, но това беше преди да се появи ACMug. Както подсказва името на продукта, ACMug е чаша и преносим, климатик събрани в едно. Това несъмнено е един много добре изглеждаш охлаждащ/затоплящ вентилатор, вграден в чаша. Неговият производител твърди, че може да намали или увеличи стайната температура със 7 градуса по Целзий. На пръв поглед ACMug изглежда като обикновена чаша, но има чифт вентилационни отвори за охлаждане от двете страни на чашата. Вътре във всеки вентилационен отвор е двигател на вентилатора, който изтласква въздуха през 15-градусовите  въздушни отвори като имате избор от 3 скорости на вятъра.

https://d2cdo4blch85n8.cloudfront.net/wp-content/uploads/2021/10/ACMug-Air-Conditioner-Mug-image-3-1024x683.jpg

Но откъде идва студеният въздух? Е, магията се крие в леда, който слагате в напитката, която имате в чашата. Външната обвивка на ACMug има облицовка отвътре и батерия отдолу. Чрез прилагане на функцията на турбо вентилатор, ACMug поема външен въздух в канала на въздушния поток, топлината се прехвърля към облицовката от неръждаема стомана (която се охлажда от вашата ледена напитка) и ето така, охладеният въздух се издухва през вентилационните отвори. Чудото на това ново устройство е, че може да се използва и през студено време, за да предложи на ръцете си така необходимата топлина. Просто добавете гореща напитка в него и ще получите топъл въздух. ACMug  има вентилатори с 3 настройки за регулиране на скоростта на вятъра, като максималната скорост на вятъра е 3 метра в секунда, (8200 оборота в минута). Стайната температура може да бъде намалена или увеличена със 7℃.

https://d2cdo4blch85n8.cloudfront.net/wp-content/uploads/2021/10/ACMug-Air-Conditioner-Mug-image-1-1024x683.jpg

След като поставите ледена вода и кубчета лед в ACMug, той автоматично ще прехвърли температурата от кубчетата лед към околния въздух и ще издуха по-хладен въздух към вас. Определено най-бързият и лесен начин да победите летните горещини и да се охладите през горещото лято! Не само преобразувайки студен въздух, но и горещ въздух, ACMug ви придружава през цялата година. Докато издухва горещия въздух, той може да охлади горещата напитка в чашата по-бързо в същото време. За да можете да се насладите на горещата си напитка директно за минута, без да се попарите. С ACMug можете да контролирате температурата, както желаете! Чашата  се предлага със затварящ се капак, който има  запечатващи се отвори за сламка и  за отпиване. ACMug не е просто вентилатор, но и чаша за пиене (600 мл). Можете да отворите капака на чашата и да пиете директно.

Вградената презареждаща се 2600mAh литиева батерия може да поддържа дълго време работа с продължителност най-малко 40 минути. Има наличен USB-C порт. За да заредите ACMug, просто свържете USB-C кабела директно към порта на захранващия адаптер, също така тя може да се презарежда с банка за захранване. Времето за зареждане е 4 часа. Нивото на водоустойчивост на цялата чаша е до IP65, което означава, че можете да я изплакнете директно с вода за лесно почистване. Самата чаша е с тегло 550 грама. ACMug  се предлага от Кickstarter на специална цена от 69 долара с 37% отстъпка от цената на дребно която е 109 долара. Очаквана доставка февруари 2022 г.