продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

принтери

xTool M1 лазерен принтер и режещ плотер 2 в 1

Makeblock въоръжава всички креативни личности тип „направи си сам“ с настолна машина за рязане „всичко в едно“, която позволява на хората да произвеждат занаятчийски предмети у дома. Това е идеален инструмент, който позволява на хората да проектират свои собствени продукти на настолен компютър и след това да използват машина за рязане, която може да произвежда продукти както като лазерен принтер така и като режещ плотер. Запознайте се с xTool M1 Вместо тромави CO2 лазери, които ограничават преносимостта и поддръжката, тази настолна машина разполага с компактен, но мощен диоден лазер, който съчетава компресирана точкова технология за рязане до 8-милиметра на дърво с едно преминаване и прецизност на гравиране до 0,01 мм.

В миналото създателите трябваше да използват две различни машини, за да правят различни видове рязане. Рязането с остриетата на плотер машината помага на производителите да избегнат „изгорения“ вид и обезцветяването на меките материали, които идват от лазерно рязане. И така технологията работи ефективно за различни материали, независимо дали режете или гравирате кожа, деликатна хартия, винил или плат. Способността за рязане на плотер главата е до 1,5 милиметра дебелина на материала, като картон или кожа. Компактният xTool M1 може да се използва като самостоятелно устройство или свързан със софтуерния пакет xTool Laserbox за подобряване на интелигентното лазерно рязане и гравиране. Инструментът за графичен дизайн „всичко в едно“ се комбинира с вградената в машината 16MP ултра широкоъгълна камера с висока разделителна способност.

https://theawesomer.com/photos/2021/10/xtool_m1_laser_blade_cutter_2.jpg

Машината позволява на потребителите да сканират оригинални чертежи и да ги пресъздадът върху редица материали, тя автоматично усеща и импортира всеки шаблон чрез извличане на изображение посредством  камерата с AI (изкуствен интелект), открива дебелина на материала и автоматично задава фокусното разстояние, а AI разпознава и автоматично се адаптира към размера и позицията на материала. С xTool M1, имате както лазерна, така и ножови глави, не е нужно да се колебаете между лазер или нож на плотер. Вашите идеи могат да бъдат реализирани само на една машина. За официалните материали на xTool софтуерът на машината автоматично разпознава материали и препоръчва параметри по подразбиране за рязане и гравиране. Поддържаните материали включват занаятчийска хартия, гофрирана хартия, картон, дърво, бамбук, кожа, плат, акрил, PVC, MDF,  стъкло, керамика,, мрамор, тухли, неръждаема стомана и др.

Капакът на кутия филтрира синята светлина, за да предпази очите, машината автоматично спира, когато капакът се отвори, за да се избегне нараняване. Вграденият изпускателен вентилатор намалява замърсяването, създадено от машината, плюс има външна изпускателна тръба за изхвърляне на дима през всеки близък прозорец. Машината тежи 9,8 килограма и работи с вентилатор, който произвежда по-малко от 55 децибела звук. Комбинираният xTool M1 се предлага от Кickstarter на специална цена която започва от 699 долара с 46% отстъпка от пазарната цена 1299 долара. Очаквана доставка февруари 2022 г.