продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Zhiyun CRANE-M3 универсален 3-осен ръчен стабилизатор

Стабилизаторите за смартфони са страхотни, тъй като ви дават стабилен ръчен захват за заснемане на кадри с помощта на телефони и екшън камери. Проблемът е, че когато дойде моментът, в който искате да надстроите до безогледална камера, ще трябва да купите изцяло нов стабилизатор, тъй като те не са предназначени да издържат теглото, което тези камери носят. Zhiyun Crane M3 променя това. Най-новата модификация на ръчния стабилизатор за за смартфони и екшън камери, обещава да бъде съвместим с всички камери тип насочи и снимаи и до 90 процента от безогледалните камери на пазара. За съжаление, той няма да се справи с най-големите камери като DSLR или по-големите безогледални устройства с пълен формат с големи обективи. По отношение на размера Crane M3 е много по-малък от всеки предишен Crane с приблизително същия размер като малка бутилка за вода тежи 700 грама и е изработен от здрави композитни материали.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0049/0101/1502/files/c45e9f0e1279b969dcd032c7624e3721.jpg?v=1636015763

Crane M3 е снабден е с плоча за бързо освобождаване TransMount, която ви позволява да използвате различни пластини за бърза смяна между устройства с различни размери, без да е необходимо да ребалансирате уреда. По този начин можете бързо да сменяте от смартфон към екшън камера към безогледална и обратно без отнемащата време настройки, което обикновено изисква всеки стабилизатор. Двигателите с обратно натоварване и оптимизираната структура на рамото на осите са специално пригодени да предоставят на потребителя по-добро изживяване. Crane M3 предлага 360° панорамиране, до 309° наклон и 333° завъртане на ролка в седем режима на работа, включително следене, панорамно проследяване, POV, портрет, GO, заключване и режими Vortex, и може да се регулира ръчно ако е необходимо. Разбира се, като се има предвид, че може да поддържа по-тежки устройства като безогледални камери, той получава по-мощни двигатели в сравнение с предишното поколение.

https://pbs.twimg.com/media/FDrppa5WYAMfMkZ.jpg

Zhiyun Crane M3 има малък  1,22-инчов сензорен екран екран в горната част на дръжката с бутони, което ви позволяват да достигнете до всяка опция на управлението с палеца на същата ръка, която хваща дръжката. Подобно на смартфон, имате пълен контрол само с една ръка. Екранът също така ще показва актуализации на състоянието, като връзка с камерата, живот на батерията и т.н. Стандартно M3 ще се продава с микрофон TransMount Shotgun. Но тъй като стабилизаторите позволяват на видео операторите да носят цялата си видео система с една ръка, Zhiyun създаде база за разширение, която позволява свързването към професионален микрофон с 6,5 мм аудио порт.

Zhiyun също така е обмислил значението на осветлението. Ново LED осветление с 800 лумена е вградено в Crane M3, което допълнително допринася за удобството на устройството. Още по-добре, светлината се захранва от топлина, генерирана от стабилизатора, така че няма да доведе до допълнително изтощаване на батерията ви. Според Zhiyun, иновацията на LED светлината е предназначена за импровизирано заснемане при слаба светлина. Безстепенните контроли за затъмняване и настройките на осветлението могат да се модулират чрез контролното колело.  Crane 3M има вграден приемник, сдвоен с предавателния модул за пълен безжичен контрол на камери, оборудвани с Bluetooth. Максималното време на работа на батерията е 8 часа, като пълното презареждане изисква само два часа. Началната цена на Crane M3 Standard Kit започва от 399 евро.