продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за дома

Haxson Smart AirFan първият интелигентен вентилатор в света

Американския акселератор за стартиращи компаниии, базиран в Северна Каролина Haxson разкри това, което нарича „първият интелигентен вентилатор в света“. Новото устройство без перки, наречено  Smart AirFan, е проектирано да прави много повече от просто издухване на въздух из стаята. Според компанията той ще може да ви охлади или загрее, да филтрира замърсяванията във въздуха, да пусне любимата ви музика, да ви помогне да провеждате телефонни обаждания от леглото и дори да се уверите, че ставате навреме сутрин. Разбира се, всичко започва с въздуха. Цилиндричният AirFan, който е проектиран да седи над таблата на леглото ви, има отворена камера, която позволява както хладен, така и топъл въздушен поток при 10 различни нива на скорост нагревателните елементи също позволяват да се трансформира в отопление през зимата. PTC керамична нагревателна плоча ви помага да се затоплите по-бързо, поддържа средата ви топла и намалява консумацията на енергия!

https://theawesomer.com/photos/2021/09/haxson_airfan_5.jpg

Вентилатора също така използва система за филтриране в три стъпки, за която Хаксън твърди, че ще премахне 99,9 процента от вирусните частици във въздуха. (Не е лоша функция по време на глобална пандемия.) Това включва използването на UV-C лампа за поддържане на чист филтъра , HEPA H13 филтър и въглеродни филтри за улавяне на частици както и йонизатор, който произвежда отрицателно заредени йони за улавяне на прах , бактерии и други алергени. Освен впечатляващите му възможности за климатизиране и филтриране в AirFan са вградени  интелигентни функции на които ще заговорят, за да ви държат в леглото. Bluetooth 5.0 е тук и е готов за свързване с вашия смартфон за висококачествени телефонни разговори, със свободни ръце. Това включва 15 вата стерео високоговорител с гласово управление. От Bluetooth високоговорителя можете да слушате музика или да провеждате телефонни разговори, без да използвате слушалки. Устройството може също да бъде сдвоено с Amazon Alexa и Google Assistant. Това ви позволява да помолите AirFan да изключи осветлението си, да настрои температурата и алармата или да отговори на глупави любопитни факти, които ви държат будни посред нощ.

https://cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/thenational/K6R6SZJBGRFBJGFOKJTKIOI7YE.png

Ако сте в друга част на къщата, дистанционно управление, което ще ви позволи да управлявате вентилатора от всяка стая. От там можете да регулирате вентилатора, яркостта на часовника, LED светлината и т.н. О, и ако леглото не е там, където имате нужда от вентилатор, той може да бъде монтиран – хоризонтално или вертикално – където пожелаете. За тези, които избират спалнята, вграденият цифров часовник, който се намира вляво от въздушната камера, има регулируеми нива на светлина и три настройки на алармата, включително аларма за изгрев, която позволява успокояващо начало на деня. Но също така има и USB връзка тип A за зареждане на вашия смартфон или друг обект през деня или през нощта.  В централната камера има и димируема нощна светлина, която ви дава безпроблемна алтернатива на лампите за четене или тромавите настолни лампи за книги. Изберете от над 100 нива на яркост и се насладете на нощна светлина, на тази лампа всичко в едно.

Smart AirFan също така ще включва това, което Haxson нарича „технология за обучение на сън“. Въпреки че е толкова просто като генератор на бял шум, той може да бъде полезен за неспокойни спящите. И когато наистина сте готови да се включите, “Sleep Mode” ще забави скоростта на вентилатора, като същевременно ще създаде чиста зона за дишане, за да оптимизира почивката ви. Накратко 10-те функции на Haxson Smart AirFan: вентилатор, допълнителен нагревател, пречиствател на въздух, UV-C стерилизатор, часовник и будилник, нощна лампа, свързан високоговорител, гласово управление, USB зарядно устройство. Всичко това прави Smart AirFan един наистина атрактивен продукт който се предлага от Кickstarter на специална цена от 199 долара с 50% отстъпка от пазарната цена. Очаквана доставка Май 2022 г.