продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

компресори

Norshire Mini най-малкият компресор за надуване на гуми в света

Нека да ви представим Norshire Mini, най-малката и преносима машина за надуване на гуми в света. Екипът зад Norshire е съставен от инженери, производители и иноватори, които се стремят да направят разлика, като проектират автомобилни аксесоари с минималистична философия. За разлика от всички помпащи гуми устроиства които сте виждали преди, Norshire Mini е лъскав и гладък цилиндър. Това е първият компресор за гуми, който се отърва от всички физически бутони и разполага с капацитивен OLED дисплей с тъч скрийн. Дори когато не е необходимо да напомпате гумите си, можете да свържете мини компресора към тях по всяко време, за да измерите налягането в гумите. Екранът показва текущото ви налягане веднага, когато е свързан. Само защото Norshire Mini е малък и семпъл, както в преносен, така и в буквален смисъл, не означава, че трябва да прави компромис с производителността.

Той разполага с първокласен феромагнетен двигател с висока интензивност, който е малък по размер, но бърз при работа със своите 30 000 оборота в минута и с мощност, от 56W, за да бъдем конкретни. Цялата система произвежда 18 kg въртящ момент, което позволява на Norshire Mini да произвежда 12bar/174psi въздушно налягане и да изпомпва от 10 до 17 литра въздух в минута. Всички високоманганови стоманени зъбни колела са прецизно регулирани, за да се постигне динамично равновесие, а цялото устройство е много плътно уплътнено, което го прави значително по-тихо от обикновена помпа за гуми. Вграденият микрокомпютър управлява щателно цялата система. Той незабавно измерва налягането в гумата, когато е свързан към гума. Автоматично спира, когато достигне предварително зададеното налягане в гумите. Той следи вътрешната температура в реално време и съответно регулира охлаждащия вентилатор.

https://m.media-amazon.com/images/I/61iap+oEgVL._AC_SL1024_.jpg

Уредът автоматично сигнализира при високо/ниско напрежение,  има сигнали за свръх/под налягане, сигнал за прегряване, вграден зумер и мигащ дисплей с думи. Микрокомпютърът също върши чудесна работа в управлението на захранването. Консумацията на енергия в режим на готовност е по-малка от 1 mA, така че устройството може да остане неактивно цяла година след пълно зареждане, без да се разрежда. Минимализмът не е просто език на дизайна, показан във външния дизайн, а философия. Norshire Mini има само 4 сензорни бутона, един клавиш за захранване, един клавиш Старт/Пауза и чифт +/- клавиши за задаване на стойности на налягането. Толкова е просто, че дори няма да ви е необходимо упътване, за да го използвате. Norshire Mini е компактен, с размери само с дължина от 208 мм (версия с батерии)  и 40 мм в диаметър. Norshire използва висококачествена литиево-желязо-фосфатна батерия, която работи добре при температура от -20℃ до +75℃,и е значително по-малко склонна към спонтанно запалване и експлозия в сравнение с други видове батерии, има живот на употреба до 7 години.

Батерията е екологично чиста, тъй като не съдържа тежки метали, редки метали или токсини, тя има 3000 цикъла на зареждане. Зареждането на Norshire Mini отнема до 90 минути. Мини компресора може да работи приблизително 8 минути с едно зареждане. Отнема около 5 минути, за да напомпате обикновена гума на седан от напълно изпразнена до напълно напомпана. Norshire Mini може да се използва при надуването на всички гуми за превозни средства, включително тези на седани, джипове, ремаркета, камиони и др. както и гуми за велосипеди, включително гуми за пътни велосипеди, както и всякакви топки и надуваеми играчки. Компактният компресор се предлага от Indiegogo на специална цена от 550 HKD  което е приблизително равно на 70,5  щатски долара с отстъпка от 21% от пазарната цена която ще е 700 HKD или 89,7 щатски долара.