продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

кафе машини

Qterra Craft за винаги свежо кафе или чай

Запознайте се с Qterra Craft Travel Brewer, екологосъобразният начин да се насладите на кафе и чай с крафт качество в движение. Тази чаша за пътуване ви позволява да приготвите прясно кафе или чай и след това бързо да го охладите за пиене, само с едно завъртане на циферблата – не се изисква сваляне на капака, зарядни устройства, кабели или батерии! Преносима като обикновена чаша за пътуване на Starbucks, Qterra Craft е проектирана да ви даде толкова прясно кафе, че ще се почувствате сякаш е приготвено точно в нея… и ще бъдете прави! Qterra Craft е доста умно малко устройство, което ви дава най-прясното кафе или чай – дори докато пътувате – като просто го приготвяте на място. Чашата се предлага с капак, с отвор в който изсипват чаени листа или  кафе като те попадът телескопична кошница Q-Brew, която се разтяга надолу в съда, когато капакът се завърти. Когато пожелаете свежа напитка, напълнете съда с гореща вода и завъртете капака, чаят или кафето ще се спуснат надолу в течността посредством телескопичната кошница, подобно на потапяне на торбичка чай във горещата вода и варенето започва веднага.

Чашата поддържа горещата вода, която остава загрята благодарение на изолираните стени. Изчакайте няколко минути, след това завъртете капака, като използваните листа чай и кафе ще се издигат обратно в капака, подсигурени с херметично уплътнение. Ефективно, вашето прясно сварено кафе изисква само две завъртания… но предстои още една опция. Ако някога сте опитвали кафе или чай от чаша за пътуване, знаете че то можете да е изключително горещо и езикът ви ще се окаже  ефективно изгорял, Qterra има решение и за това. Друго завъртане на чашата (точно под капака) разкрива охладителната система Q-Cool на Qterra, която бързо понижава температурата на вашата напитка до ниво за пиене и ви уведомява чрез лента за промяна на цвета. Пръстенът Q-Temp преминава от жълт (горещ) до черен (за пиене), за да ви позволи визуално да прецените правилното време за изпиване на напитката. Дизайнът на Qterra Craft е подтикнат от факта, че пътуващите халби не решават основния проблем с пренасянето на напитки.

Разбира се, пътни чаши и термоси поддържат напитката ви топла и запечатана, но след 3-4 часа кафе/чай губи свежия си вкус и заедно с него антиоксидантите, които правят напитката полезна за тялото ви. Простото решение на Qterra Craft е всъщност да приготвите вашата прясна топла напитка на място точно когато искате. Системата за приготвяне е уникално интуитивна и без разливане и работи с всякакъв вид насипен листен чай или смляно кафе. Дизайнът на Qterra Craft е подтикнат от факта, че изолираните чаши не решават основния проблем с пренасянето на напитки. Разбира се, пътните чаши и термосите поддържат напитката ви топла и запечатана, но след 3-4 часа кафето и чаят губи свежия си вкус и заедно с него антиоксидантите, които правят напитката полезна за тялото ви. Простото решение на Qterra Craft е всъщност да приготвите вашата прясна топла напитка на място точно когато искате. След като варенето приключи, системата Q-Cool заема място под светлината на прожекторите.

Проектиран да ви предпази от изгаряне на езика си, топлопоглъщащият PCM (материал за смяна на фазите) на Q-Cool бързо намалява температурата на напитката до безопасните 60 градуса по целзий и я поддържа такава, докато пиете. Термохромният Q-Temp пръстен ви позволява да знаете кога вашата напитка е с идеалната температура за пиене, като променя цвета си от жълт на черен. Всеки Qterra Craft е проектиран да бъде безопасен за пътуване, устойчив на течове и с изолиран вътрешен съд, изработен от неръждаема стомана. Чашата ви позволява да варите кафето или чая по ваш избор толкова дълго, колкото искате, работи изцяло без батерии и е подходяща за миене в съдомиялна машина. Чашата се предлага от Kickstarter на специална цена от 69 долара с 59% отстъпка от пазарната цена която ще е 169 долара.