продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

ROLLOVA V2.0 находчив инструмент за измерване на разстояние

Ако ви кажа да измерите разстоянието от палеца до малкия си пръст, вероятно ще използвате пластмасова или стоманена линийка. A какво ще кажете ако ви кажа да измерите дължината на стаята, вероятно ще заложите на рулетката. Ами ако натисна разстоянието е голямо?  Като измерването на футболно игрище? Вашата ролетка наистина няма да помогне много. Или какво ще кажете, ако ви помоля да измерите извита повърхност? Разбира се, бихте могли да използвате гъвкава измервателна лента (видовете, използвани от шивачи), но вероятно ще се борите с точността. Ето една мисъл – ние сме ограничени от инструментите, с които разполагаме. Осигурете по-добри инструменти и техники и тези ограничения изчезват. Ами ако ви кажа, че има начин да измервате къси и дълги разстояния с лекота, както и за измерване на разстоянието по извити повърхности? Ами ако ви кажа, че го правим от векове, но без да го осъзнаваме? Все още сте объркани?

The Rollova 2.0 Is an Accurate Digital Rolling Ruler

Одометърът на вашия мотоциклет или кола е основно доста надежден инструмент за измерване на разстояние. Начинът, по който работи, е абсурдно прост. Колелата на вашето превозно средство се търкалят в определена посока, очертавайки път. Броят на завъртанията, умножен по обиколката на колелото, е доста точна мярка за разстояние, по къси и дълги пътеки, както и по извити. Намалете мащаба на колелото и километража и получавате ROLLOVA V2.0, цифрова линийка, която по принцип може да измерва разстояния толкова дълго, колкото искате. Превъртете устройството от точка А до точка Б и ROLLOVA V2.0 ви дава точно изчисление на изминатото разстояние. Завъртете  го в кръг и ще получите обиколката, раздвижете го върху вълнообразна повърхност и пак ще получите точно улавяне на разстоянието  без да се бъркате с ленти, ролетки, конци или по-лошо… калкулатори.

Оформен като компактно устройство с вид на хокейна шайба изработено от алуминиева сплав, ROLLOVA V2.0 има текстуриран гумен протектор около ръба си, който се върти, докато го плъзгате по различни повърхности. Преместете го по права или извита линия, индикаторът в основата ви оказва началната и крайната ви точки, докато изящен 1,3-инчов OLED екран отпред ви дава точни измервания, на пикселизираният дисплеи. ROLLOVA V2.0 може да измерва както в инчове, така и в сантиметри (в зависимост от вашата държава) и благодарение на новия чип OVA 2.0 от вътрешната страна, може да има точност с до 0,25 мм (с толеранс от 0,4%), устройството може да измерва до 999,9 см в метричен режим, и да запази до 99 измервания на устройството, за да имате достъп когато имате нужда. Ако измервате в затворен ъгъл или ограничено пространство, една проста функция ви позволява да добавите и радиуса или диаметъра на Rollova към вашето измерване.

Използването на Rollova V2.0 е толкова просто, колкото натискането на бутон и търкалянето на устройството по повърхности. За разлика от конвенционалната ролетка, Rollova може да се използва от един човек и може да се побере точно в джоба ви, което го прави основен инструмент за индустриални дизайнери, архитекти, модни дизайнери, транспортни дизайнери и инженери. Работи с 2 сменяеми батерии CR1632, осигуряващи 2 години използване, така че можете да измервате разстояния, без да се притеснявате, че постоянно ще го зареждате. ROLLOVA V2.0 в момента се доставя на цена от $89 за стандартния си вариант с алуминиев корпус.