продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

BP Doctor MED часовник за кръвно налягане от медицински клас

YHE BP Doctor MED е първият в света истински умен часовник за кръвно налягане от медицински клас. Той разполага с патентован дизайн с двоен надуваем въздушен маншет, който следи колебанията на кръвното ви налягане 24/7 с традиционното осцилометрично измерване на кръвното налягане. Наред с мониторинга на кръвното налягане, BP Doctor MED също така проследява ежедневните ви дейности и сесиите за сън и предоставя изчерпателни здравни данни. Цялата ви здравна информация може да се синхронизира в приложението и да се споделя с членовете на вашето семейство дистанционно за управление на здравето или да се генерира в отчет, който може да бъде незабавно споделен с вашия лекар. Изработен с лек и ергономичен дизайн, BP Doctor MED може да работи до 7 дни с едно пълно зареждане, зареждасе за по-малко от 90 минути. Той също така разполага с всички основни функции на смарт часовник, като push известия, сигнали за обаждания, напомняния, вибриращи аларми и други за ефективен начин на живот, където и да отидете!

Най-добрият метод за избягване на рисковете от хипертония е редовното измерване на кръвното налягане. The American Heart асоциация (AHA) твърди че, хора с хипертония трябва да предприемат измервания на кръвното налягане 4-6 пъти всеки ден.  Като пионер в индустрията, BP Doctor MED разполага с патентован дизайн с двоен маншет и миниатюрни компоненти за ежедневно носещ се  смарт часовник за медицинско измерване на кръвното налягане на китката, където и да отидете! Независимо къде се намирате, просто натиснете бутона, поставете ръката си на същото ниво като сърцето си и маншетите автоматично ще се надуят и изпускат, за да завършите една сесия на измерване. След това можете да видите обратната връзка за измереното кръвно налягане в реално време на часовника с диапазон на точност под 5 mmHg. Лесно и бързо! Процесът на измерване отнема около 20 секунди, което е дори по-бързо от обикновените измервателни инструменти и елиминира неудобството при работа с маншет за  ръка в пълен размер. След всяко измерване, данните в реално време ще бъдат посочени незабавно заедно с инструкции в приложението, за да ви помогнат да разберете показанието. Ако има някакво необичайно състояние, можете да изпратите резултата на Вашия лекар по имейл с едно просто натискане.

За разлика от други смарт часовници, BP Doctor MED използва патентован дизайн на надуваеми двойни маншети, които са разположени в горната и долната част на каишката на часовника. Маншетите автоматично ще се надуят, докато измерват, за да обвият напълно китката ви, точно като маншетите за кръвно налягане в горната част на ръката, използвани от лекарите.  Повишаването на налягането в маншета кара артериалната пулсация да се повиши до пик. В този момент надуването спира и се отваря клапан, позволяващ намаляването на налягането в маншета. Този дизайн осигурява точни измервания и бързи резултати! Със същата точност като клиничния стандарт, BP Doctor MED ви позволява да проследявате състоянието на кръвното си налягане където и да отидете с ергономичен дизайн на китката си. Часовника е оборудван с най-новия патентован чип, който използва интелигентен алгоритъм за изчисляване на SBP (систолично кръвно налягане) и DBP (диастолично кръвно налягане).

Благодарение на мощно моделиране и стабилна база данни, алгоритъмът ще калибрира съответния коефициент, за да осигури точен резултат въз основа на различните условия на налягане. Междувременно алгоритъм се учи от ежедневната ви употреба, за да подобри точността, което означава, че колкото по-дълго го използвате, толкова по-точен ще бъде! Наред с мониторинга на кръвното налягане, часовника също следи и визуализира вашите сесии на сън с интуитивни диаграми, също следи ежедневните ви дейности с вградени фитнес режими. BP Doctor MED предоставя напомняния за изправяне, които ви карат да се изправите и да се движите, за да избегнете заседнал начин на живот. Часовника е супер лек и достатъчно удобен за носене през целия ден . С тегло от само 60 г.  Той е идеален за ежедневна употреба. Каишката на часовника е изработена от щадящ кожата  материал за луксозен комфорт на китката ви. Маншетите на каишката имат гаранция до 5000 измервания или 2 години. BP Doctor MED се предлага в Indiegogo на специална цена от 199 долара с отстъпка от 45 % от пазарната цена която ще е 359 долара.