продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

DWARF II преносим универсален и интелигентен телескоп

Нека да ви представим DWARF II един несъмнено различен телескоп. Подходящ за наблюдение на близки или по далечни обекти с уникална конструкция и възможности. DWARF II е перископичен телескоп. За да се намали центъра на масата и да се подобри стабилността, се използва призма, за да се сгъне пътят на светлината. DWARF II може да се върти хоризонтално и вертикално. Оста на надморската височина минава през центъра на оптичната тръба (включително призма, леща, сензор и др.). Така че вибрациите могат да бъдат намалени, особено когато има вятър. Чрез този дизайн може да осигури на DWARF II по-добра стабилност и устойчивост на вибрации в компактен размер. DWARF II е подходящ за снимки или видео на животни, като птици. Казва се, че „Ако снимките ви не са достатъчно добри, вие не сте достатъчно близо”. Ако обаче искате да снимате животни, те ще избягат, когато сте достатъчно близо. Портативният телескоп има телеобектив и разполага с безжично управление, така че можете да записвате детайлите от разстояние, като избягвате да ги безпокоите.

Портативният телескоп има две камери, широкоъгълна и телефото камера. Чрез широкоъгълната камера можете да правите снимки или видеоклипове като обикновена камера или да преглеждате зрителното поле.  Можете да избирате цели за проследяване. Поставете целта в средата на широкоъгълния изглед, след което телефото камерата ще се  насочи към целта ви. След като рамкирате целевия обект, използвайте функцията за проследяване на обект в приложението DWARF, за да го проследите. Проследяването на обект при DWARF II се реализира чрез множество мрежи за дълбоко обучение. Въртенето на Земята кара звездите се движат бавно в небето. DWARF II може автоматично да проследява звездите. Телескопът може да се върти хоризонтално и вертикално по протежение на движението на звездите. Като DWARF II използва алгоритъм за корекция на въртене на звездното небе, за да избегне ефекта на размазване при движението на небето. След това можете да използвате телескопа за проследяване на обекти от дълбокият космос с дълго време на експозиция.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/035/654/470/0b77ba633dcdeb436ee95c38069427c1_original.gif?ixlib=rb-4.0.2&w=680&fit=max&v=1637572449&auto=format&gif-q=50&q=92&s=c15c8b9ec8ce2e90f2aa025d9565f3ad

DWARFF II подрежда изображенията в ярко и ясно изображение. Помага ви лесно да записвате обекти от дълбокият космос. DWARF II може да заснеме множество изображения чрез 2-осово сканиране, след което да ги събере в една картина. Броят на пикселите може дори да достигне един милиард. IR светлината е изключена по подразбиране. Можете да включите филтъра, ако искате да заснемате изображения с инфра червена  светлина, например мъглявина. Свържете вашия смартфон/таблет и DWARF II чрез WiFi, след което можете лесно да управлявате телескопа чрез приложението и да правите снимки или видеоклипове. Приложението е съвместимо с  Android и iOS. Налице е филтър за намаляване на интензитета на светлината, който е приложим за снимки на слънцето. Както и UHC (Ultra High Contrast) филтър: за премахване на светлинното замърсяване, е приложим за обекти в дълбокият космос.

DWARF II е компактен и интелигентен. Той интегрира системата за изображения, 2-осов контрол на въртенето, автофокус, безжично предаване на изображение, алгоритъм за проследяване и много други. Обективът е със 100 мм фокусно разстояние, и е оптимизиран до граница на дифракция. Сензорът е SONY IMX 415 8,4 мегапиксела със висока чувствителност. Вградената батерия е 5000 mAh, като телескопа може да се използва до 4 часа, когато е напълно зареден, а зареждането отнема 3 часа. Като теглото му е 1,4 килограма. DWARF II се предлага в Kickstarter специална цена от 349 долара с 24 % отстъпка от пазарната цена.