продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Epona класическа малка къща на колела

Epona е продукт на именития производител Baluchon, който е известен с изграждането на просторни малки къщи, носещи изобилие от елегантни характеристики. Epona е класическа малка къща на колела, която не само изглежда страхотно, но и осигурява функционални удобства, които обслужват нуждите на обитателите. Epona се основава на ремарке с двойна ос и е с дължина само 6 м, общата площ е малко по-голяма от 20 квадратни метра. Завършен е в червен кедър. Предната страна на къщата е остъклена секция, включваща входна врата, която пропуска много естествена светлина.

Екстериорът на Epona излъчва моден чар и цялата къща изглежда като необикновен малък дом, който привлича вниманието на много хора със своя съвременен стил. Архитектурата на малката къща Epona се отличава със заострените си покривни плоскости и голямата си остъклена фасада, която потапя къщата във светлина. В хола има диван и холна масичка/ракла  от акация. Цялата малка къща се отоплява през зимата благодарение на малък 1500w лъчист нагревател, монтиран на една от стените на хола.

Главната входна врата има триъгълен прозорец, поставен върху нея и цялата тази конструкция е направена от стъкло с дървени рамки, което помага за навлизането на естествена светлина вътре в къщата и покрива цялото място в светлина и топлина. Кухнята е оборудвана с много място за съхранение, хладилник, мивка от неръждаема стомана, резервоар за гореща вода и котлони на газ. Като разширение на шкафа има маса, която може да побере двама души за хранене или да служи като офис.

В края на кухненското пространство и част от всекидневната има малък бар за двама души. Въпреки че не е традиционна маса за хранене, това пространство има достатъчно място и комфорт за двойка, за да се насладят на храна или просто да завършат работата на своя лаптоп. Големият работен плот и облицовката му са от масивен дъб. В тази стая е инсталиран и двупоточен CMV ( това е система за контролирана механична вентилация  която се грижи за въвеждане на нов въздух в къща при възстановяване на топлина или свежеста при извличането на застоял въздух).

Стълбище, включващо голям хладилник и фризер, както и множество места за съхранение, осигурява достъп до вторият етаж. Вторият етаж е дълъг 3,5 м, което е особено голямо за малка къща. Там лесно могат да се монтират две двойни легла или едноголямо в обзавеждането присъства и вграден дъбов скрин. На ръба на това таванско помещение има голям дъбов рафт с дължина 2,15 м, който може да побере различни декоративни елементи или просто да функционира като библиотека.

В банята има душ 80х80см, суха компостна тоалетна с кофа от неръждаема стомана и отделение за сух торфен чипс. Плъзгаща се врата дава достъп до последната стая в задната част на малката къща. Това е помещение което може да се използва според нуждите на собственика. Тази стая може да бъде достъпна директно отвън, поради което тази къща е оборудвана с втора входна врата. Малкото пространство може да се използва и като килер.

Ако се интересувате от малък дом с изчистени линии, тонове естествена светлина, това е домът за вас. С много опции за персонализиране според вашите вкусове, това може да стане вашият истински дом на мечтите. Цената на която се предлага на пазара малката къща е от 70 000 долара.