продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

COMBAR™ FoldaXe униеверсална сгъваема брадва и чук

Създаден и разработен в продължение на пет години от екип от оператори на бивши израелски специални сили, Aclim8 COMBAR недвусмислено стои като един от най-здравите и добре изработени инструменти за открито и оцеляване на планетата. COMBAR™ FoldaXe е мощен, но опростен външен инструмент за рязане, цепене  съчетавайки ги с чук. Той комбинира вечни инструменти с авангардна технология, за да създаде първа по рода си сгъваема брадва и чук. Подсилената със стъкло полимерна дръжка осигурява основата. Умело проектираната глава позволява на FoldaXe да се трансформира от прибрана позиция в чук и в брадва за секунди. И накрая, кухият вал с текстура на захващане се удвоява като капсула за съхранение за персонализирани, специфични за мисия комплекти. Инструментът е с дължина 40 см и разполага с текстурирана ергономична дръжка, изработена от полимер, подсилен със стъкло, което Aclim8 казва, че го прави еднакво способен да цепи трупи, както и при събаряне на малки дървета.

https://www.werd.com/wp-content/uploads/2021/12/Combar-FoldAxe.jpg

Когато не се използва, сгъваемото острие на брадвичката се прибира в дръжката за безопасно и сигурно носене. В кухата дръжка има и отделение за съхранение, предназначено да побере добавката Pro Kit, чифт допълнителни инструменти, включително нож за оцеляване от неръждаема стомана и 25,4 см сгъваем трион. Достъпът до тях се осъществява чрез изскачащ капак в основата на дръжката и плъзгащо се отделение, което може да се използва и за съхранение на различни предмети, ако потребителят желае. Тежка брадва в пълен размер е излишна за повечето хора на открито. Така че вместо това, острието на брадвичката, е създадено за кълцане на  подпали за лагерен огън и подрязване на малки клони, това е всичко, което е необходимо.

Когато е разгъната, брадвичката COMBAR™ FoldaXe представлява глава с размери 12,7 на 6,3 сантиметра.  Закаленото, остро като бръснач острие от неръждаема стомана разполага с достатъчно мощност за нарязване на дебели дървени пръчки. А дизайнът му с по-дебела основа прави бърза работа по цепене на трупи. Благодарение на дългата си дръжка и тежката, удължена глава на брадва, FoldaXe може да сече и малки дървета, ако е необходимо. Когато се разгърне, първото по рода си сгъваемо острие на брадвичката се разгъва и се заключва сигурно на място. Острието FoldaXe се прибира в себе си, използвайки патентования дизайн, за да осигури безопасно пренасяне и спестяващо място за съхранение, когато задачата е завършена.

Не трябва да използвате камък за чук по време на къмпинга си. Не е въпрос на комфорт – всичко е за безопасност и ефективност. Подложката за чук COMBAR™ FoldaXe е изработена от закалена неръждаема стомана и е предназначена за бързо забиване на колчета за палатка и дървени колове. Текстурираната ударна зона позволява сцепление и триене за различни задачи на терен – като разбиване на кората на дърветата за създаване на ленти и влакна от дърво за лесно запалване, или дори разбиване на скали, когато е необходимо. Combar FoldaXe е наличен сега и е на цена от 199 долара, докато Aclim8 ще добави Pro Kit с ножа и сгъваемия трион за 349 долара. За справка, Combar Titanium Pro е на цена от 599 долара.