продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Perseverance семпла и модерна малка къща

Сгушена в Атлантическа Лоара до Атлантическия бряг на  Франция се намира една елегантна малка къща, наречена Perseverance. Проектиран от френския строител Baluchon , това е модерен малък дом, облечен в дърво и алуминий. Придържайки се към съвременния стил на строителство на къщи, Baluchon завърши тази малка къща за френска двойка. Двуетажното жилище е напълно обзаведено със сравнително голяма кухня и включващ чифт спални в таванско помещение, които са свързани с мрежа. Persévérance е с дължина само 6 м, което е средно за френска малка къща, но е много малко в сравнение с повечето северноамерикански модели, които редовно надвишават 9 м. Малкият дом е завършен в смърч, с алуминиев покрив и индустриални детайли като е базиран на ремарке с две оси.

https://www.tinyhouse-baluchon.fr/uploads/93fe145c1c3686d4f61749518bb3804b066391b8.jpeg

Изолацията е съставена от памук, лен и коноп, докато захранването идва от стандартно свързване в стил RV. Посетителите влизат в дома в зоната на всекидневната, тя е такава, каквато е, семпла и елегантна  тя е  малка и се състои само от стол в ъгъла, плюс масичка за кафе. Кухнята е наблизо и е сравнително просторна. Съдържа разделена маса за хранене, която побира до четирима души и се сгъва, за да направи пространството на пода на разположение за йога или други дейности. В кухнята присъства и хладилник с фризер, фурна с печка, захранвана с пропан с четири котлона, мивка и шкафове, плюс още няколко елемента за съхранение.

https://www.tinyhouse-baluchon.fr/uploads/2a696cb1642f5ff831f2c1b9c7f90283a1001d55.jpeg

Малка секция е разположена в продължението на дъбов плот с двете сгъваеми маси. Банята е в съседство и се достига от джобна плъзгаща се врата, която включва душ и суха  тоалетна, плюс още повече място за съхранение. Стълбището, водещо към първия етаж, е изградено от плаващи стъпала за облекчаване на пространството. Първата стъпка е склад за обувки. Малко кресло се промъква под най-високите стъпала. Електрически нагревател, разположен до него, ще поддържа комфортна температура през зимата.

Baluchon Tiny House Perseverance_912

Persévérance технически разполага с две отделни малки спални в стил таванско помещение с ниски тавани, въпреки че са свързани заедно с мрежа, създавайки едно голямо таванско пространство. До тях се стига по „плаващото“ стълбище в хола и се състоят от основната спалня, която има двойно легло, както и близката спалня, която евентуално ще се използва като детска стая, а може би и като междувременно свободна стая или втора всекидневна. Планира се  Persévérance да се използва целогодишно. Цената на малкият дом е около 65 000 евро.