продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

охладители

evaCHILL охлаждане по всяко време и навсякъде

Докато един климатик може да изглежда като привидно ефективен метод за намаляване на температурата на въздуха в помещението, те могат да бъдат изключително неефективни; изхвърляйки огромно количество парникови газове допринасяйки за глобалното затопляне. Това е мястото, където evaCHILL влиза в игра, тъй като осигурява на всеки потребител свой личен микроклимат без отделяне на въглероден диоксид! Как? Той използва принципа на изпаряване на водата, за да създаде влажен, свеж и най-важното – хладен въздух! Това не е първото начинание на Evapolar за лично охлаждане, но несъмнено е най-елегантното. Изпарителят  evaCHILL е достатъчно компактен, за да бъде мобилен, достатъчно интуитивен, за да бъде лесно контролиран и достатъчно стилен, за да изглежда като у дома си в рамките на вашето работно пространство!

evaChill Personal Air Conditioner — Evapolar | The Grommet®

Внимание е обърнато на ергономичността на устройството, за да се създаде плавна и проста форма на взаимодействие, която повишава потребителското изживяване. Изисканата му естетика води до атрактивно устройство, което не изисква внимание и не доминира на бюрото!  Уредът е система 3 в 1. Охлажда, овлажнява и почиства праховите частици от въздуха за по-здравословно дишане. Не е нужно повече, за да имате няколко устройства като климатик и овлажнител. Технологията за охлаждане EvaCHILL се основава на естествен охлаждащ ефект на изпаряване, комбиниран с изключителен и патентован неорганичен EvaBreeze ® материал.   Това е нано-тънка влакнеста структура, която създава огромна повърхност за изпаряване на водата и има мощен охлаждащ ефект.  Изпарителните въздушни охладители използват вентилатор, за да изтеглят топъл остарял въздух, където преминава през навлажнени с вода подложки. Това незабавно охлажда въздуха. В резултат на това този принцип на работа е не само най-енергийно ефективният и екологичен, но и най-безопасният, тъй като няма отделен въглероден диоксид в атмосферата и консумацията на енергия е минимална.”

За да функционира уредът просто добавете вода. Напълнете резервоара с вода. Добавете мощност. Свържете USB кабел към електрически контакт или захранваща банка. Насладете се. Водата се разпространява равномерно през охлаждащите подложки, за да намали температурата на въздуха около вас. Получавате пълния охлаждащ ефект, след като касетата е абсорбирала напълно водата (след около 10 минути). EvaCHILL е предназначен за лична употреба – Охлажда зоната пред устройството (това е около 4 квадратни метра), приблизително с размера на бюро, диван или легло. Уредът разполага с увеличен воден резервоар, увеличаващ работното време до 9 часа. EvaCHILL охлажда човека, намалявайки температурата с до 12 °C , под околната консумирайки само 7,5W.

Този мини охладител е ултрапортативен и захранван от USB, оборудван със супер удобна преносима дръжка и подобрена водна съраунд система. Налична е система за защита от течове и интуитивен и лесен за разбиране потребителски контролен панел. Evapolar. Стилен и безтегловен дизайн е съчетан с изискана функционалност, създавайки усещане за лекота и чистота. Принципът на изпаряване в комбинация с иновативния патрон от неорганични влакна – evaBreeze, използван и в evaCHILL, не само е най-енергийно ефективен, но и безопасен. Усъвършенстваната и в същото време охладителна система е въплътена в мек минималистичен дизайн. Изпарителят се предлага на цена от 99 евро.