продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Raptor XC уникален разширяващ се кемпер

Напоследък търсенето на кемпер ремаркета скача до небето, тъй като все повече хора мечтаят за приключенски живот на пътя за две седмици или дори за цял живот. Това доведе до скока в броя на произвежданите кемпер ремаркета, тъй като производителите се опитват да изпълнят уникалния набор от изисквания на клиентите, които няма да се задоволят с нищо обикновено. Кемперът Campervan Raptor XC с капковидна форма от турският производител Hunter Nature е друг отличен пример за здрав кемпер, който има много място благодарение на гениалния си дизайн.

Уникалният разширяем кемпер се предлага с опция за плъзгаща се секция точно над мястото, където ще бъде камбуза на повдигащата се задна врата. Това превръща компактната капка в каравана с пълен размер за настаняване на четиричленно семейство. Когато се разшири напълно, кемперът прави достатъчно място за главна спалня, вътрешна кухня, мокра баня и голяма трапезария. И така, говорим за най-доброто от двата свята – компактния отпечатък на ремарке тип капка и просторното оформление на голяма каравана!

Campravan Raptor XC Fits an Entire Mobile Home Into a Rugged Teardrop Trailer - autoevolution

Hunter Nature е сравнително нова на пазара, като дебютира с първата си каравана през 2019 г. Те започнаха с малки ремаркета за всякакъв терен в по-конвенционална каросерия, а сега направиха големия си скок под формата на разгъваемото къмпинг ремарке Raptor XC. Според тях разширяемият кемпер е направен за теглене с Land Rover Defender или Toyota Land Cruiser – разбира се, може да се тегли и с други способни 4×4 офроудъри! Теглото на Campravan RAPTOR XC е 1260 кг. Това е идеален сценарий за бягство до брега на реката. Пътуването може да бъде кратка или дори по-дълга експедиция, защото Raptor XC предоставя на собствениците много възможности и не ограничава приключенския начин на живот.

Expandable tear-drop trailer brings futuristic 'Transformer' tech to the road - The Spaces

Като дизайн, кемперът има сандвич от външни и вътрешни алуминиеви стени върху XPS изолацията. За да направи пътуването гладко по всякакви терени, кемперът е натоварен с гуми BFGoodrich за всички терени в лети джанти. Независимата система за окачване трябва да поеме повечето от несъвършенствата, срещани на асфалта и черни пътеки. Разширяемата секция на кемпера може да се управлява ръчно или собствениците също могат да изберат опцията за дистанционно управлявана моторна система. В напълно разширена конфигурация Raptor XC увеличава размера на каросерията на ремаркето от 4,7 метра на 6,8 метра.

Това е доста просторна зона за търсещите приключения, която да използват добре, след като паркират ремаркето за нощна почивка на отдалечено място, далеч от цивилизацията. Плъзгащата се зона по подразбиране е главната спалня с рафтове над главата, а панорамните двойни светлини и двойни капандури със страничните прозорци позволяват много слънчева светлина вътре. Тази секция е разделена от врата, водеща към основната кабина, която е също толкова просторна.

Основната кабина се възползва от същия тип светъл, отворен масив от прозорци като спалнята, два покривни прозореца в цяла дължина, съединяващи извит преден кухненски прозорец и дълги странични прозорци, за премахване на разделението между интериора на ремаркето и страхотния външен вид.  Кабината има L-образна трапезария зад кухненския бокс, заредена с газова печка с два котлона налице е мивка, L-образен стоманен плот и 75-L хладилник. Тук повдигаща се маса с ножчен механизъм се превръща в малко легло за гост или дете.

Има достатъчно място за самостоятелна мокра баня, която има тоалетна, мивка и душ. Нагревател Truma Combi осигурява както топла вода, така и топлина в кабината. Raptor XC има 160-W слънчеви панели отгоре, които захранват 120-Ah батерия, а 120-литровият резервоар от неръждаема стомана заедно със 100-литровия алуминиев резервоар за отпадни води са достатъчни за нуждите. За цена от приблизително 39 000 евро, разширяемият кемпер не е лоша сделка, като се има предвид, че други подобни ремаркета имат цена, много по-висока от тази!