продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Luna X2 мощен ендуро eлектробайк

Производителят на електрически велосипеди от Южна Калифорния Luna Cycle току-що пусна най-новия си мощен и високопроизводителен електрически велосипед. Но не се надявайте скоро да движите с Luna X2, популярният електрически велосипед беше разпродаден почти веднага след представянето му. Luna X2 идва две години след пускането на новаторския ендуро велосипед Luna X1 и добавя няколко ключови подобрения. Luna X2 разполага с 20% по-голяма батерия, подобрено задното окачване, на лице е нов дизайн на рамката и има опция за контролер V2 Ludicrous за изключителна мощност. Обновената батерия сега има 48V и 17,5Ah, или около 820 Wh капацитет. Батерията е подвижна, но е монтирана вътре в долната тръба за елегантен, скрит вид. От бърз поглед не е очевидно, че моторът изобщо включва електрически асистент.

Luna Cycles sets trails on fire with 2,500-watt X2 Enduro ebike

Въпреки скрития външен вид, X2 предлага сериозна помощ. Тази помощ е мотор със средно задвижване на педалите Bafang M600, който е един от най-мощните електродвигатели със средно задвижване на пазара днес. Luna модифицира двигателя още повече, като избра свои собствени персонализирани опции за контролер, известни като контролер Ludicrous. Тази опция с по-висока мощност освобождава цели 2500 вата мощност от обикновения мотор. Разпознаващият въртящия момент мотор може да се управлява чрез асистент при педалиране, които е настроен за отзивчиво каране. Luna претендира за обхват от около до 65 км, когато се работи с умерено въртене на педали. Възможни са скорости до 45 км/ч с помощта на педалите, което го прави е-велосипед от клас 3 в САЩ. Собствениците могат да изберат да включат газта, наслаждавайки се на представяне, подобно на мотоциклет, без да е необходимо да въртите педалите. Просто не очаквайте да получите същия обхват, когато се облягате силно на газта.

Luna Cycles sets trails on fire with 2,500-watt X2 Enduro ebike

X2 тежи около 26 кг, което би било тежко за ендуро мотор с педали, но всъщност е доста леко за електронен велосипед с толкова много мощност на двигателя и капацитет на батерията. Тези високопроизводителни компоненти на електрическото задвижване не са леки, нито окачването на двете колела. Предна вилка RockShox Debonair Yari с 160 мм ход докато на задното колело има амортисьор RockShox Deluxe Select+ с 210 мм ход, позволяват на мотора да се справи с почти всеки тип пътека или офроуд екскурзия, която може да се изправи пред него. Други компоненти от висок клас включват 12-скоростен комплект SRAM Eagle, четирибутални хидравлични дискови спирачки SRAM GUIDE, капковидна седалка  и вътрешно прокарани кабели, гуми MAXXIS и, разбира се, рамката от въглеродни влакна.

Luna X2 launched as 2,500W full-suspension e-bike with 'Ludicrous' power

На цена от 4100 долара преди актуализацията на контролера  струващ 400 долара Ludicrous, Luna X2 се разпродаде почти веднага след дебюта си този уикенд. И с тези подобрения не е чудно защо. X2 се състезава в категория, населена с велосипеди като Specialized Turbo Levo, който струва около 50% повече. Luna отдавна е известна с това, че преодолява тенденциите в индустрията, предлага повече мощност от своите конкуренти и достига ценови точки, с които повечето други компании за електрически велосипеди не успяват да се сравнят. X2 сега е най-новото в дълга поредица от високопроизводителни стартирания за компанията.