продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

PC2 две малки медни кули или изискано убежище

Двете малки медни кули, разположени на красив издигащ се хълм, сред буйните зелени поляни на Бери, гледат към Тихия океан. Проектиран да осигури основните изисквания за подслон, легло, веранда или палуба, камина и баня. Убежището е „всичко, от което се нуждаете и нищо, от което не се нуждаете“ с изискванията за живот, дестилиран до най-необходимото. Планът на етажите е с размери 3 м на 3 м е минималният отпечатък, който двама души могат да съжителстват, без да нахлуват неудобно в личното си пространство.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5668cfcd1115e015efb88131/1625024977487-G0LOILWB14NPDJF9CE23/3010-Wire+Lane-2981.JPG?format=1000w

Жилищното пространство на нивото на земята включва съоръжения за готвене, съхранение на вещи и отопление на кабината със страни, напълно отварящи се към сутрешния изгрев и следобедният  залез, удвояващи използваемото подово пространство. До леглото се стига по стълба до мецанина на второто ниво. Конструкцията на банята е отделна кула, свързана с палубата непосредствено отзад със собствен резервоар за вода, съхраняващ вода от покрива, тук присъства и тоалетна за компостиране. Място като бягство, или място за наслада към природата или прост живот, защитено, когато не се използва от суровите условия на природата с напълно ограждаща медна обвивка, отваряна само когато се използва. Това гарантира, че фино изработеният интериор от желязна кора избягва опустошенията на австралийското слънце.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5668cfcd1115e015efb88131/1625028906484-YFPKVB0Z67GLPOAMQYJA/3010-Wire+Lane-2526.jpg?format=1000w

Структурата, изработена от изцяло  рециклирана желязна ламарина на изоставен кей, плува над пасищните треви. Три ръчни лебедки повдигат и спускат страните, създавайки защитени палуби и подслон от лятното слънце. Водата се събира върху покривите и чрез гравитацията се подава към резервоара над банята и душа и към кухнята. Печка на дърва на отоплява кабината през нощта. Слънчевите панели на покрива осигуряват енергия за осветление. Осигурен е постоянен достъп до покрива, който служи като гръмоотвод. Предварително изработен от майстора Джефри Броудфийлд и строителния екип от Smith and Primmer конструкцията на мястото, PC2 представлява изискано продължение на традицията на PC1 в Mudgee, проектирана от Кейси Браун и построена от Джефри Броудфийлд преди около 12 години.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5668cfcd1115e015efb88131/1625029015706-J3LX0RCZUXVNFV8LNWT4/3010-Wire+Lane-2226.jpg?format=1500w

Разположена на около 500 м от основната къща, кабината е достъпна само пеша през ливадите. Тя може да се види в ландшафтния изглед като малка скулптура, която разкрива функцията си само при внимателно вглеждане, когато страните се отварят и кулата за обслужване отзад става очевидна. Сградата реализира много мечти на клиента, архитекта и занаятчиите, като съвместната работа и наслаждаване на процеса на изработка.!