продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

CurBot първият преносим робот за завеси

Омръзна ли ви да губите време за отваряне и затваряне на завеси? Мразите усещането да бъдете събудени от будилник? Инсталирането на интелигентни устройства за завеси изглежда отличен избор. Но времето и разходите за инсталиране на традиционни двигатели за завеси са твърде високи. CurBot е тук, за да ви помогне! CurBot е усъвършенствано устройство за интелигентен дом, което може да превърне всякакви старомодни завеси в напълно автоматична система за завеси, базирана на IoT технология. С CurBot нямате нужда от инструменти или умения за инсталиране, той може да бъде настроен за секунди и пасва на повечето видове релси и корнизи. CurBot стартира всичко от нула. Премахната е необходимостта от захранващи кабели и пробиване на дупки, за да се осигури безжична свобода. В същото време, за да се позволи да монтирате интелигентни завеси почти навсякъде, се приема модулен дизайн, който да приложим към различни видове завеси. Комплект Curbot е оборудван с 3 вида куки. Тези 3 различни вида куки правят CurBot идеално подходящ за 99% от завесите на пазара.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/035/694/057/0a6b6740f943c1aad62f333aba343bf7_original.jpg?ixlib=rb-4.0.2&w=680&fit=max&v=1637916321&auto=format&gif-q=50&q=92&s=9096c7af44bacace4f3bf5eaad906a20

Без значение къде се местите или имате различни стилове на декорация, закупуването на CurBot може да задоволи всички ваши нуждите от завеси. В началото на създаването CurBot взе предвид важния фактор за удобство на потребителя при инсталиране и демонтаж. Страничната част на тялото е с опростен ергономичен дизайн, който е удобен за хващане и задържане. Необходими са само две прости стъпки за да завършите инсталирането и премахването. Когато разработва CurBot от екипа си поставя за основен приоритет осигуряването на най-дългия живот на батерията, (5000 mAh) в индустрията, за да  се гарантира, че се предоставя на потребителите удобно и първокласно безжично изживяване. След зареждане батерията е готова да ви служи в рамките на една година. В бъдеще ще се комбинират и нови енергийни технологии, за да се увеличи максимално ефективността на батерията и скоростта на зареждане. CurBot има вграден сензор за слънчева светлина за отчитане на интензитета на светлината. Ако светлинният сензор засече твърде много слънчева светлина, CurBot може автоматично да затвори завесите през летния ден, за да блокира слънчевата светлина и да поддържа спалнята хладна, като спомага за пестенето на енергия чрез намаляване на натоварването на климатика.

За удобство можете да изберете дали да включите или изключите тази функция чрез приложението за смартфон. Като зададете график в приложението OTER, оставете завесите си да се отварят автоматично сутрин и се насладете на първия подарък, който светлината ви носи. В допълнение към вградения сензор за светлина, CurBot може да си сътрудничи и със сензори за температура и влажност, сензори за времето, отварящи се прозорци и термостати, за да образува по-пълна система за пестене на енергия, която да помогне на вашето семейство да пести енергия. Можете да видите състоянието на завесата и CurBot в реално време в приложението, което ви помага да разберете и контролирате състоянието на завесата по-интуитивно. Ако имате пълни ръце, като например да се грижите за новороденото си у дома, винаги можете да използвате гласов контрол, за да дръпнете завесите си. Това е страхотен начин да движите завесите си. С CurBot можете да използвате гласа си, за да управлявате завесите си с Google Home , Alexa и Apple Siri.

С функцията процентно управление –  трябва само да научите маршрута на завесата и след това можете да зададете диапазона на отваряне на завесата чрез мобилния си телефон. Поддържайте отварянето на 35%, 60% или каквото искате! Ако искате да го опростите нещата, можете да използвате дистанционно управление . Налична е добавка за безжично дистанционно, която можете да поставите навсякъде. Тези дистанционни управления са предназначени за хора от всякаква възраст, бутоните са достатъчно големи и могат да бъдат идеалното помощно средство за възрастни хора. CurBot е преносим и компактен , достатъчно е малък, за да го поставите в раницата си и можете да го вземете  със себе си, когато пътувате.  CurBot се предлага в Kickstarter на цена от 79 долара с 39 % отстъпка от пазарната цена.