продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на открито

BioLite FirePit бездимно устройство за изгаряне на дърва

Огънят е един от най-старите ни инструменти. Сиянието, топлината, миризмата докосва нещо вътре във всички нас. Обичаме да сме около него, но изглежда винаги идва с този досаден помощник – димът. В BioLite този път насочиха вниманието си към огъня в задния ви двор с BioLite FirePit, бездимно устройство за изгаряне на дърва, което приготвя храната ви и ви дава място на първия ред за всичко, което се случва около вашия огън. Когато видите дим, излизащ от типичен лагерен огън или огнище, това е неизгоряло гориво; прахови частици, които биха могли да се запалят вътре в огъня, но вместо това попадат върху дрехите ви, в косата ви и по-важното – в белите ви дробове (затова толкова много от нас получават главоболие около час или два, след като седнат около лагерен огън). Това което създава BioLite не е странно химическо гориво или газов пламък – това е дърво и пламък, просто  най-доброто, което може да бъде. Всичко, от което се нуждае огъня, е малко въздух на правилните места.

Ето как BioLite се  справя със дима. По цялото тяло на FirePit имаме 51 въздушни джетове, които инжектират огъня с кислород по ключови места благодарение на вентилатора, разположен вътре в USB-акумулаторния оранжев захранващ пакет. Това създава по-равномерна температура и смесване на газове вътре в огъня, което драстично подобрява горенето. Това означава две важни неща: Първо получавате пукането, миризмата и усещането за здрав огън на дърва, но без дим и второ, вие всъщност можете да постигнете топъл, ревящ огън с по-малко дърва, защото изгаряте оригиналното си гориво по-ефективно. Системата за въздушен поток има 3 скорости на вентилатора, за да контролирате интензивността на вашите пламъци. Ако искате меко усещане от лагерния огън, настройте го на ниско. Ако искате мощен огън, който излъчва много топлина навън, увеличете го до високо. Батерия от 12 800 mAh за по-дълго време на изгаряне която гарантира до 30 часа приятен огън с едно зареждане. Отделяйте батерията и презареждайте лесно чрез USB.

BioLite FirePit Review

Можете да контролирате този интензитет на вентилатора направо от захранващия пакет на FirePit или от дланта на ръката си с безплатното приложение BioLite Energy за Android и iOS. Едно от най-добрите неща за огъня на открито е да наблюдавате хипнотичните, релаксиращи пламъци. С X-Ray Mesh Body на BioLite виждате всичко: светеща жар в долната част, газифициращото се дърво в средата и вихъра от пламъци, излизащи отгоре. Вместо да се взирате в метална кутия или цилиндър от тухли, получавате пълен огън, който ви показва всяка стъпка от процеса на горене. И готвенето, и лагерният огън изискват топлинна енергия, така че ги комбинирахме в едно устройство с FirePit: вътрешната поставка за гориво може да побере както дървени въглища, така и дърва, така че можете да започнете деня си на скара в стил хибачи и да го завършите с перфектния огън.

Сгъваемите крака на FirePit правят транспортирането лесно. И в комбинация с издръжливите презрамки за носене на Solar Cover, вие сте готови да отидете от задния двор до плажа за нула време. Огънят също е причината за създаването на BioLite, и е в основата на мисията да се доставя безопасна и надеждна енергия навсякъде. Половината планета все още се готви над димящи открити огньове на закрито всеки ден, което води до над 4 милиона смъртни случая годишно. BioLite се занимава с това с представянето на BioLite HomeStove, готварска печка на дърва, която използва подобна технология, открита в FirePit, за да създаде по-безопасен огън за готвене за домакинствата в Индия и Африка на юг от Сахара. BioLite FirePit се предлага на пазара с цена от 299,95 евро.