продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Cabin One сглобяем и модерен микро-апартамент

Cabin One е сглобяем микро-апартамент, който можете да поставите навсякъде – на покрива на жилищна сграда или в планината. Предлага се с предварително окабеляване за осветление с подово отопление капандура и мембранен покрив. Всичко, от което се нуждаете, е място, където да го поставите. Минималистичен, модулен и интелигентен сглобяем блок, който може да бъде поставен навсякъде, където може да бъде поставен в недостатъчно използвани градски зони, като покриви или паркоместа. Но собствениците не притежават само една кабина; това всъщност ще бъдат „домове, независими от местоположението.

Това е нов начин на живеене, при който просто плащате, докато живеете в кабината.“ Както обяснява компанията. Според компанията, той е лесен за транспортиране, лесен за инсталиране и лесно свързан към съществуващи комунални услуги и инфраструктурни системи. С размери 35 квадратни метра и облечен с предварително отлежала дървесина от сребриста ела, Cabin One може да побере комфортно до двама души и е построен с устойчиви материали, които осигуряват гарантирана експлоатация  от 80 години.

10 Best Prefab Cabins For 2022 | Whole People

Малкият дом разполага с всичко необходимо за живеене: баня с душ и тоалетна, мивка и кухня с готварска печка, съдомиялна машина и хладилник. Тясна стълба води до таванското легло. В коридора има пералня и място за съхранение на дрехи и обувки. Пейката пред прозореца на фронтона предлага допълнително място за съхранение. Cabin One се предлага с предварително окабеляване за осветление, предлага отопляеми подове и има конструкция от дървена рамка, целулозна изолация, дъбов под и големи панорамни дърво-алуминиеви прозорци.

Modular minimal house combines quality design with sustainability

Фотоволтаичната система покрива приблизително 60 процента от енергийните нужди според производителя, така че къщата трябва да черпи останалата мощност от местната инфраструктура. Можете също да изберете пакет извън мрежата , ако не искате да разчитате на конвенционална енергия и вода. Във Cabin One са внедрени редица системи. Влизането се осъществява чрез електронно заключване на вратата. С помощта на сензори той автоматично отключва вратата, когато обитателите се приберат и отново заключва къщата, когато напуснат.

Connected Living

Във входа има мрежово огледало, таблет с приложението Apple Home и управление на отоплението в малък бял корпус. В допълнение към действителната си функция като огледало, Smart Mirror е също дисплей и показва информация като срещи, час и дата, време или новини. Димируемото LED осветление може да се управлява ръчно с превключвател, но също и чрез безжично управление за мрежови устройства. Интегрирани са четирите мрежови високоговорителя. Можете да възпроизвеждате музика от вашия собствен плейлист на вашия смартфон или таблет, чрез онлайн радио или стрийминг услуги.

Управлението за термостата за подово отопление е интегрирано в Apple Home Kit в Cabin One но е съвместимо и с други платформи. Това индивидуално управление на стаята загрява стаята според зададените сцени, например само когато някой е вкъщи, и осигурява топлинен комфорт. В допълнение към подовото отопление, на стената може да се монтира плосък инфрачервен нагревател. Този електрически нагревател се предлага с отпечатани мотиви или като огледална повърхност и излъчва лъчиста топлина равномерно.

Minimalism Meets Modern in Smart and Flexible Cabin One Tiny Home -  24HTECH.ASIA

Снабдени със сензори за, температурата, влажността и съдържанието на CO2 в стайния въздух се следят и прозорците с малки двигателисе отварят или затварят автоматично според записаните стойности. Благодарение на вградените сензори за дъжд, те се затварят автоматично, когато вали. Cabin One е лесен за транспортиране, лесен за настройка и може да бъде свързан към съществуваща инфраструктура само с няколко прости стъпки. Поради това модулната единица е идеално подходяща за съвременната инфраструктура. Цената на която се продава малкият дом започва от 79 000 евро.