продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

проектори

Freestyle новият личен преносим проектор от Samsung

Samsung пусна забавно изглеждащ проектор, наречен Freestyle, насочен към младото поколение, който не само хвърля HD визуализации върху стената, но може да служи и като интелигентен високоговорител и източник на околно осветление. И уредът може да се върти на стойката си за гъвкавост при използване. Freestyle е единствен по рода си проектор, със изключителна портативност за да отговори на променящия се начин на живот на потребителите. Без ограничението в пространството и форм-фактора, Freestyle е забавно и практично устройство, което може да се използва по всякакъв начин, предпочитан от потребителите. Цилиндричният DLP проектор е с размери 10 x 17 x 9 см със стойката и тежи 0,8 кг удобни за пренасяне. Той е в състояние да излъчва визуални изображения 30 до 100 инча по диагонал и разделителна способност 1920 x 1080, с компенсация на движение и поддръжка за HDR10.

Samsung Freestyle is an $899 portable projector for the TikTok era - 3neel

Устроиството предлага само естествен контраст 300:1 (въпреки че има вградено подобрение) и яркост от 550 LED лумена, което не е много и почти ще ограничи потребителите до по-тъмна стая за най-добра визуализация. Проекторът е в състояние да прожектира 1 милиард цвята и предлага 2 часа гледане на видео. Автоматичната корекция на трапецовидното изкривяване, автоматичното фокусиране и автоматичното нивелиране трябва да направят настройката сравнително лесна докато стойката / поставката може да завърти на 180 градуса за гъвкавост на разположението – позволявайки съдържанието да бъде прожектирано върху плота, пода, стената или екрана (разбира се) и таваните също. Свързването поддържа като Wi-Fi и Bluetooth 5.2, като устройството може да приема излъчване на съдържание от смартфон, налични са и USB-C и HDMI портове.

Samsung unveils The Freestyle, a smart projector with smart speakers

Freestyle има вградена 5-W звукова система с двоен пасивен радиатор и 360-градусова дисперсия  за потапящ изживяването звук при гледане на филми навсякъде като поддържа и Dolby Digital Plus. И когато не хвърля изображения или служи като лампа за околно настроение, устройството може да се използва като Bluetooth високоговорител – наистина осветлението за настроение може да осигури проектирани визуални ефекти в такт с музиката, ако желаете.  Freestyle няма собствена батерия, но е съвместим с външни захранващи банки (които могат да извеждат 50-W/20-V или повече) за филми в движение и се съобщава, че е първият преносим екран, който работи, когато е свързан към стандартен контакт за осветление E26. Като завършване на основните спецификации, LED източникът на светлина на устройството се отчита добър за до 20 000 часа, той работи с операционната система Tizen на Samsung, така че потребителите могат да очакват вида функции, присъстващи на Smart TVs на компанията.

Гласовите асистенти Bixby и Alexa са достъпни за гласово управление чрез микрофоните на далечното поле. Проекторът Freestyle поддържа всички основни стрийминг услуги като Netflix, YouTube, Disney+, Prime Video и Hulu, така че можете да се насладите на безброй часове страхотно съдържание. Той дори идва със Samsung TV Plus, така че можете да се насладите на безплатната, поддържана от реклами видео услуга без абонамент, всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка.  Freestyle е готов за предварителна поръчка сега за цена от 900 щатски долара, а глобалната наличност се очаква да последва през следващите месеци.