продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за кухнята

Panasonic HomeCHEF 7-в-1 компактна и универсална фурна

Panasonic обяви компактната фурна HomeCHEF 7-в-1 на изложението за потребителска електроника (CES) 2022 г. в Лас Вегас. Създадена да приготвя дори най-сложните ястия толкова лесно, колкото просто натискане на бутон, компактната фурна HomeCHEF 7-в-1 позволява на готвачи от всички нива, начин на живот и възраст да спестят време и да приготвят бързо широка гама от вкусни, здравословни храни. Тази компактна, универсална мулти-фурна може да пържи на въздух, да пече с конвекция, да приготвя пара, да задушава, да ферментира. Фурната има подобрени функции за пара и конвекция Налице са също и различни програми за готвене и почистване. HomeCHEF 7-в-1 е отлично допълнение за тези които искат да приготвят здравословна храна у дома. Един от най-здравословните начини за приготвяне на храна е чрез готвене на пара, тъй като то запазва повече от хранителните вещества, намиращи се в храната в сравнение с варенето или пърженето.

Компактната фурна HomeCHEF 7 в 1 разполага увеличен резервоар за вода от 800 ml и мощен бойлер, които заедно създават функция за мощна пара, за да гарантират запазването на хранителните вещества, влагата и вкуса на храната. В зависимост от вида на ястието, което се приготвя, потребителите могат да избират от 2 режима на пара: High-High за месо, кореноплодни зеленчуци и морски дарове за максимум 30 минути и Steam-Med(ium) за скариди и пилешки гърди за максимум от един час. Независимо дали печете пиле, хляб или торта, потребителите могат да спестят време, като готвят или пекат на две нива едновременно с 2-степенно готвене с конвекция, Размерът на вентилатора на HomeCHEF 7-в-1 е увеличен до 140 мм и структурата на вентилатора е подобрена, за да циркулира горещ въздух по-равномерно и ефективно в уреда и през двете нива. За да осигурят еднакво изживяване при готвене – дори при готвене на двете нива – потребителите могат да избират от по-широк диапазон от температури от 100°C до 230 °C. Функциите за готвене на HomeCHEF 7-в-1 не приключват с печене на пара и конвекция.

Всъщност той включва два нови режима, които са уникални за готвенето в тази продуктова категория: режими на ферментация и задушаване. Налични са две настройки за температура на ферментация: 30°C и 37°C . Новата настройка на 30°C е идеална за приготвяне на хляб с твърда кора, които имат трудна за контрол температура на тестото и за вторична ферментация на кроасани, докато настройката 37°C е чудесна за тесто за пица. За задушаване функциите за приготвяне на пара и конвекция се комбинират, за да улеснят ястията, които трябва да къкрят за дълго време, като например лечебните супи. Друг нов режим на готвене е режимът на конвекция на пара, при който пръска храната с пара по време на процеса на печене, за да се получат по-пухкави сладкиши и по-сочни меса. Ако потребителят жадува пържени картофи или пилешки филе, режимът Air Fry ще приготви тези вкусни и хрупкави храни, като използва по-малко количество олио, което ги прави по-здравословни.

Новата компактна фурна HomeCHEF 7 в 1 позволява на потребителите  да приготвят различни ястия, които може да не са обмисляли в миналото, което им позволява да изживеят кулинарно приключение в собствените си домове и да правят готвенето по-забавно. За бърза корекция на ястия с по-интензивно време, потребителите могат да избират от 18 предварително зададени опции на менюто. И накрая, когато дойде време за почистване, има шест предварително зададени опции за почистване, от които да избирате, за да дезинфекцирате съдовете за хранене и бебешките бутилки. Създадена да се побере в малки пространства, компактната фурна HomeCHEF 7 в 1 има подобрен вътрешен капацитет от 20 литра, за да позволи готвене на повече и по-големи продукти. Има ярка LED лампа и голям, лесен за четене контролен панел, който показва различните програми чрез навигация с четирите бутона, разположени вдясно от панела. Предлага се и с две метални тави и две телени решетки. Компактната фурна Panasonic HomeCHEF 7-в-1  ще се предлага от месец април 2022 г  на цена от 499.99 долара.