продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Planedenning малка къща с колоритен стил

Най-новата конструкция от утвърдения френският производител Baluchon  е доказателство, че креативността е точно това, което отличава добрата малка къща от всички останали. Baluchon може да се похвали с много опит на пазара, както по отношение на изграждането до ключ, така и по поръчка на проекти. Малката къща Planedenning е добър пример в този смисъл. Тази проста, но много колоритно изглеждаща малка къща на колела от Baluchon служи като основен дом за собственика си в Бретан, Франция. Въпреки че има компактни размери, дори по стандартите на малката къща, фирмата успя да вмъкне някои забележителни характеристики, включително вана, мрежеста зона за игра и относително просторна кухня и трапезария.

https://www.tinyhouse-baluchon.fr/uploads/e838bb41ff7a7c6d26a60315f853f0691131a97d.jpeg

Малката къща Planedennig (което се превежда като „малка планета“ на бретонски) е завършена в кедър и е базирана на ремарке с двойна ос. Той има обща дължина от 6 м. Посетителите влизат в дома от кухнята, облицовката е червен кедър, а интериорът също е изцяло от дърво. Както при повечето къщи на Baluchon , мястото има известно селско усещане, което добавя към неговия уют и компенсира ограниченият отпечатък. Кухнята съдържа миниатюрна печка на дърва, която би трябвало да е повече от способна да отоплява малкия интериор, плюс маса за хранене, печка с две горелки на пропан, фурна Whirlpool, хладилник/фризер Klarstein, резервоар за гореща вода, мивка. и рафтове.

https://www.tinyhouse-baluchon.fr/uploads/e2f032dbe8e2775844bd2a76ba688ad9ba33e7e2.jpeg

Дъбова маса може да побере четирима души за хранене, а дори повече, когато се премести пред дивана в хола.. В тази стая има и електрическо отопление, то ще отоплява къщата, когато печката е изключена.  В близост се намира всекидневната. Там има малка странична масичка и разтегателен 3-местен диван  и малка маса за гостите. Интегриран рафт отстрани може да служи като  мини бюро за лаптоп. На приземния етаж, всекидневната се свързва с баня, която съдържа тоалетна, място за съхранение и много малка вана и душ. Банята разполага с хидрована, суха тоалетна с кофа от неръждаема стомана и отделение за чипове, както и гардероб за съхранение на дрехите.

https://www.tinyhouse-baluchon.fr/uploads/823851b184499f645e3b21b0aa695a83157d9376.jpeg

До първия етаж се стига по стълбище, съставено от две части, едната от които има плаващи стъпала. Първата спалня е с двойно легло. Опъната мрежа служи като кът за игра. но може и да е малко неконвенционално работно пространство или дори допълнително легло за спане. Стига да не се страхувате от височини, разбира се.  Planedenning разполага с двупоточна  вентлация и аспиратор, както и и LED осветление, Без съмнение, Planedenning е спартански по характеристики но приятен от към комфорт, но също така е добър пример за това как наистина изглежда компактният дом. Цените от производителя варират от 80,000 до 95,000 евро за дом до ключ.