продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

лична грижа

Bello2 за измерване на съдържанието на мазнини в тялото

Вероятно най-полезното устройство, което може да имате, за да проследявате вашите новогодишни фитнес цели. Bello2 е доста различно от средната машина за претегляне. Разбира се, вашата везна ви казва какво е вашето тегло (или по-точно вашата маса), но не предоставя набор от данни, който е наистина ценен, когато става въпрос за изчисляване на вашата моментна форма. Във втората си модификация Bello2 е още по-компактен и ви позволява лесно да сканирате тялото си, за да анализирате телесните мазнини, висцералните мазнини, метаболитните нива и индексът на телесна маса (ИТМ), всичко това за броени секунди.  Бихте могли да екстраполирате своя ИТМ въз основа на теглото си, но това е само полуготов начин за измерване на действителната ви форма. Това което прави Bello2, е да ви даде разбивка на действителните данни, която ви казва каква е вашата форма. Използвайки близка инфрачервена спектроскопия, ръчното устройство може да изчисли съдържанието на мазнини в тялото ви с нива на точност на DEXA-сканиране (високопрецизен тип рентгенова снимка). Докато приложението Bello2 използва тези данни заедно с измерванията на тялото ви (които вие самостоятелно въвеждате), за да ви даде по-добър преглед на вашето здраве.

Същевременно можете да създавате хранителни програми и здравни цели за вас. Забележително е, че устройството се отличава със своя преносим размер. С размер  приблизително като на захранващата банка (или дори вашия портфейл), Bello2 може да се носи навсякъде и да се използва навсякъде. Bello2 използва NIRS – близка инфрачервена спектроскопия за измерване на статистиката на тялото ви. Технологията използва серия от NIR светодиоди с 8 дължини на вълната, работещи в диапазона на дължината на вълната от 650 до 1100 nm, което я прави безопасна, неинвазивна и без радиация. Вместо да измерва нивата на кислород в кръвта ви обаче, Bello2 използва същата технология за измерване на насищането с кислород и вода в капилярите, концентрацията на хемоглобина и липидите (мазнините) в тъканите на различни части на тялото ви. Докато оригиналният Bello1 от 2020 г. събираше данни само от 2 части на тялото, Bello2 увеличава този брой до 5, което му позволява да получи по-ясна представа за нивата ви на формата ви. Преди тези статистически данни да ви бъдат представени по лесен за разбиране отчет в приложението Bello2.

Уредът има способността да събира данни от 5 различни части на тялото ви – корема, левия и десния ви бицепс и левия и десния широк мускул (външната страна на бедрата). Само за секунди Bello2 изчислява моментното ви състояние, изпращайки данните до приложението Bello2, което ви се представя в спретнато съставено табло, като ви съобщава съдържанието на мазнини в тялото ви, вашия индексът на телесна маса както и вашия метаболитен здравен индекс. Въпреки това, за да ви помогне да разберете по-добре информацията, приложението Bello2 използва тези данни, за да създаде планове за упражнения и хранителни режими за вас. Впоследствие Bello2 предлага и това, което те наричат ​​9 Block Therapy, уникална здравна програма, която ви позволява да стигнете до желания тип тяло. Приложението приема вашите текущи измервания на тялото и ви позволява да изберете цел за тип тяло, след което получавате информация за специфични упражнения и препоръки за хранене въз основа на вашите цели.

Приложението улеснява целия процес, от измерване до препоръките. След като отворите приложението, то първо ви води през това как да използвате устройството. В процес, който може да отнеме около минута. Устроиството събира цялата необходима информация от 5-те  телесни точки и съставя отчет за вас. След това можете да си поставяте цели, да създавате планове за упражнения и дори планове за диета, благодарение на невероятно огромния диетичен ресурс на Bello2. Проектиран да бъде преносим, ​​за да можете да го носите навсякъде, Bello2 ви позволява да останете във форма, независимо къде се намирате. Освен това устройството постоянно измерва вашия напредък и съответно коригира препоръките си, създавайки вид гъвкавост, която повечето биха намерили наистина полезна. Портативният скенер се предлага в Indiegogo на цена от 175 долара с 50% отстъпка от пазарната цена която ще е 350 долара. Приблизителна доставка март 2022 г.