продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

въздухо пречистватели

Briiv екологично устоичив филтър с естествени материали

Доброто качество на въздуха означава по-добър сън, по-високи нива на енергия и подобрена когнитивна функция. Замърсяването на въздуха от друга страна е свързано с повишен риск от респираторни заболявания, включително астма и дори сериозни заболявания  на белия дроб. Тук идва един уникален със своята устоичивост продукт Briiv който работи за премахване на замърсителите от дома ви, за да ви помогне да живеете, работите и дишате – по-здравословен, по-щастлив и по-безопасен живот. Briiv използва 100% възобновяеми и естествени материали за филтриране на въздуха във вашия дом или офис среда, създавайки чист, безопасен въздух, за да можете да дишате, както е предвидено от природата. Да вземем от природата и да дадем тласък, това прави Briiv, които е толкова мощен, колкото над 3000 средни стайни растения. Така че можете да се насладите на предимствата на растенията в дома си, без да се притеснявате. 15 000 000 въздушни филтъра бяха закупени през 2019 г. и филтрите трябва да се сменят на всеки 6-8 месеца. Стандартните въздушни филтри не могат да се рециклират 6 000 тона HEPA филтри се изпращат на депото всяка година. Има по-добър начин.

Briiv: The World's Most Sustainable Air Purifier

Briiv е иновативен, натурален продукт, създаден да бъде също толкова ефективен при почистването на въздуха, който дишате, без въздействие върху околната среда. Използвайки четири напълно биоразградими филтъра, Briiv използва естествените микроструктури на мъх, кокос, въглен и вълна, за да филтрира въздуха, по начина, по който природата е предвидила. Всички тези филтри могат да бъдат без пластмаса и да се разградят за няколко месеца до безвредна почва. Това е най-устойчивият филтър на планетата от край до край. Когато приключите с филтъра, той може да бъде хвърлен в градината или в компост, за да стане отново част от земята. Природата ни дава всичко необходимо, за да филтрираме въздуха, който дишаме. Ето ги и филтрите. Мъх – Естественият изсушен мъх улавя големи частици като прах и животински пърхот от въздуха Кокос – Скромният кокос ни предоставя изобилие от приложения и неговата обвивка улавя вредните вещества от въздуха.

This natural Air Purifier uses a miniature forest to rapidly clean your atmosphere! - Gadgets F

Влакната от кокос са от външната обвивка на ядката и са били използвани от древни времена, превърнати в патентована структура, за да се направи екологичен филтър, който лесно се връща в природата. Въглен – Активният въглен извлича миризми от въздуха, така че Briiv не само почиства въздуха, но и мирише по-добре. Вълна – тайното оръжие на Briiv . Разработен за използване от НАСА като въздушни филтри в капсулата ORION, този вълнен филтър е толкова ефективен, колкото пластмасовия HEPA филтър, но е 100% биоразградим. Кокосовият филтър трябва да се сменя всяка година. Карбоновият (активният въглен) филтър на 6 месеца, докато вълненият филтър на всеки 3 до 6 месеца. Briiv ефективно ще подобри качеството на въздуха в жилищно пространство от 36 m² само за един час. Briiv отстранява 97,84% от всички частици за едно преминаване през филтриращата система. Въздухът се изтегля през 3 слоя, всеки от които е специално проектиран да улавя въздушни частици. Големите частици се улавят от мъха и кокос, активният въглен филтрира летливите замърсители а финият матричен филтър (направен от вълна) улавя истинските малки частици.

Това го прави, докато консумира незначително количество енергия само 5W и генерира нулеви отпадъци.Филтриращата система генерира 45 dB шум еквивалент на тих офис. Филтърът може да работи от мрежово захранване, лаптопи или дори захранваща банка, ако искате да сведете кабелите до минимум. Вместо да избере пластмаса на маслена основа, Briiv използва нова биопластмаса, получена от слонска трева, която се отглежда там, където селскостопанските култури не могат да се отглеждат. Тази култура улавя въглерода в процеса и се разгражда напълно. Briiv има интелигентно, просто приложение, така че можете да зададете таймери и да изключите Briiv дистанционно. Briiv е интелигентно устройство за модерен дом и е съвместимо с IOS и Android устройства. Допълнителна интеграция за Alexa и Google Assistant, ако искате да интегрирате Briiv във вашия умен дом. Цената на екологичният филтър е 299 британски лири.