продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на вода

Oru Kayak сгаваем оригами каяк

Нека да ви представим екипът на Oru Kayak който преди няколко години измислиха оригами каяка – плавателен съд със силата и производителността на лодка с твърда черупка, преносимостта на куфар и невероятно оригинален начин за трансформиране между двете. Те вярват във свят за по-спонтанно приключение – свободата да излезеш навън и да влезеш във водата по всяко време и навсякъде. Сега извеждат това на съвсем ново ниво с най-революционен каяк досега – Inlet. Това е най-лекият, най-преносимият и най-лесният за сглобяване сгъваем оригами каяк за всеки. Проектиран за равна вода, той е игрив и лек и невероятно бърз за сглобяване. С най-малката сгъваема кутия от всички останалите модели. Толкова компактна че можете да я съхранявате почти навсякъде. Всяка гънка на Inlet е проектирана от нулата, чрез десетки модели от хартия и картон.

Всяка гънка трябваше да бъде проектирана така, че да се вмести и да пасне перфектно, да елиминира загубеното пространство и да направи възможно най-малката кутия. Каякът прави водата достъпна, проста и лесна – за всеки. Той е предназначен за равна вода, с функции, подходящи за гребци от всички възрасти и нива на опит. Засега се препоръчва  максимално тегло до около 125 килограма и максимална височина на гребецът около 188 см, в зависимост от индивидуалните пропорции. За тези, които са нови в Oru Kayak, този каяк с твърда черупка в пълен размер ще се сгъва и носи като малък куфар. Дългият 295 см каяк се сгъва под формата на кутия, с размери 106 см дължина x 48 см височина x 25 см широчина. Хвърлете няколко в багажника на колата си, поставете един в самолета без поглед от авиокомпаниите, пъхнете го под дивана си светът е вашият тетрис! Независимо къде живеете, колко място имате или нямате, Inlet пасва.

По-малко материал плюс по-малко свободни части плюс рационализиран модел на сгъване равно на по-малко тегло. Този каяк тежи само 9 килограма. Това е достатъчно леко за гребци с всякаква възраст и размер на мускулите, за да го  носят навсякъде. Предизвиканите от IKEA някой от вас може да попитат: Добре, колко трудно е наистина да се сглоби? Каякът има само няколко разхлабени компонента за поставяне и само 3 стъпки за сглобяване. Най-много ще ви трябват от 3 до 5 минути, за да сглобите този каяк. Без пот, без шестограмни ключове.  Inlet е лесен за сглобяване благодарение на  катарамите със странично освобождаване които са супер лесни и интуитивни. Лесни за закопчаване и затягане. Всичко което трябва да направите е да разгърнете каякът да стегнете катарамите. Да поставите пластмасовата поставка за крака и регулируема облегалка и това е можете да влезете във водата.

Всички каяци на Oru Kayak са изработени от специално екструдирана, 5 милиметрова UV-обработена пластмаса, наречена OruPlast™. Каяците Oru са невероятно устойчиви на пробиване плюс абразия и са създадени, за да издържат на всякакви метеорологични условия. Те могат да издържат на плъзгане по скали, блъскане в препятствия. Всички каяци са оценени на до 20 000 сгъвания и въпреки че се препоръчва да третирате вашите каяци Oru като лодка от фибростъкло, тези лодки са направени да издържат на всяко приключение в равна вода. Каяците Oru комбинират най-добрите характеристики от всички категории, за да направят лодка, която е преносима и издръжлива, без да жертва производителността. Всичко е благодарение на оригами и технологията на Oru Kayak. Цената на която се предлага каякът Inlet е 899 долара.