продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

въздухо пречистватели

OneLife X пречиствател на въздуха от следващо поколение

Правите 17 000 вдишвания на ден. Вдишвате 7500 литра въздух. По-голямата част от този въздух може да съдържа милиони опасни, вредни и дори смъртоносни замърсители и частици. Тук е мястото да ви представим плазменият филтър OneLife X. Това е пречиствател на въздуха от следващо поколение който елиминира 99,99% от частиците във въздуха, без да е необходимо да сменяте филтъра. Той филтрира частици, 30 пъти по-малки от HEPA филтрите.  OneLife X използва високопрецизен лазерен сензор за проследяване дори на най-малките откриваеми частици след което плазмената технология премахва частици до 0,01 микрометра, което означава, че премахва дори вируси и ултрафини частици от въздуха ви за дишане , които повечето пречистватели пропускат. Повечето пречистватели на въздух използват стандартни HEPA филтри, които не са в състояние да улавят частици, по-малки от 0,3 микрометра. За разлика от други пречистватели на въздух, OneLife X не произвежда вреден озон и няма скъпи филтри за подмяна, това е бъдещето на пречистването на въздуха!

This high-tech air purifier uses laser sensor + plasma field to track and kill 99.99% of all airborne particles - Yanko Design

OneLife X има метални пластини във филтъра, които действат като гигантски магнити за всички замърсители във въздуха. Когато въздухът бъде изтеглен в устройството, той преминава през плазменото поле, където частиците на замърсяването се зареждат (йонизират), така че да се придържат точно към колекторните листове. Използването на плазмено поле за йонизиране на частиците вместо въздуха да преминава през дебел филтър означава, че няма ограничение на въздушния поток, така че One Life X изисква много малко енергия, работи практически безшумно и не генерира вреден озон. OneLife X може да осигури на час средно около 121 кубически метра въздух без частици, включително и малки издишани капчици, които са потенциално натоварени с вируси. Плазменият филтър OneLife X никога не се нуждае от смяна. Може да се мие  на  ръка или в съдомиялна машина, което означава, че няма да замърсява околната среда с нерециклируеми пластмаси и отпадъци от филтри. Време е да преосмислим HEPA филтрите .Плазмената технология е по-ефективна, по-прецизна и по-дълготрайна.

OneLife X осигурява най-висока производителност на пречистване с най-ниска консумация на енергия. При само 6 вата, той консумира по-малко от средната LED лампа! Това означава , че получавате клинично чист въздух, като същевременно спестявате пари от сметки за енергия. Филтърът използва технология за пречистване  на въздуха, без да ограничава въздушния поток, така че не се нуждае от високоенергийно налягане на вентилатора. Това позволява вентилатора да работи при супер ниска скорост на вентилация, което прави пречиствателя абсолютно безшумен. Освен това, той работи в изправено или легнало положение, така че се вписва във всяко пространство. OneLife X ви предупреждава, когато е време да измиете филтъра, и има три режима за пречистване на въздуха: Автоматичен режим –  напълно автономен режим. Нощен режим –  най-добрият въздух, доставян безшумно до вас. Събудете се напълно възстановен. Режим на усилване –  пълна мощност клинично чист въздух при рекордни скорости.

Приложението OneLife X ви дава подробни данни за качеството на въздуха в помещенията и външните замърсители, за да можете да наблюдавате качеството на въздуха си отвсякъде, без усилие. Освен това приложението ви позволява да въвеждате вашите лични нужди за пречистване на въздуха (като ако имате астма, алергии или домашни любимци) и OneLife X коригира настройките си автоматично! В допълнение към измерването на замърсителите във вашия въздух, OneLife X измерва и температура и влажност. Приложението OneLife X показва нивата на качеството на въздуха на закрито и на открито с помощта на BreezoMeter. Иновативният филтър е несъмнено авангардна технология която е направена да подобри качеството на вашият живот и да ви даде актуална информация за нивата на замърсяване на околният въздух. OneLife X се предлага в Indiegogo на цена от 799 долара.