продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Daymak Spiritus авангарден триколесен електромобил

Базираният в Торонто производител на електрически превозни средства Daymak avvenire дебютира своя прототип, наречен Spiritus. това превозно средство е определено да бъде най-бързият триколесно електромобил. Неговата аеродинамична форма надхвърля всички очаквания, като през цялото време се предлага в екологична опаковка. Външният вид на предната част в стила на автомобила бързо преминава в опашка с едно колело, подобна на мотоциклет. Въпреки това, благодарение на олекотената си конструкция от само 600 кг той остава пъргав и бърз.  Daymak avvenire  ще предложи Spiritus в две отличителни версии, spiritus Deluxe и spiritus Ultimate. Spiritus Deluxe от базово ниво се предоставя с двигател от 150 kW и 204 конски сили разположен в задното колело който  може да ускори от 0 до 96 км/ч за 5 секунди и максимална скорост от 140 км/ч. Батерията му е с капацитет от 34 kWh и му осигурява до 400 км обхват.

https://rakitaplikasi.com/file/20210329010400_daymak-spiritus-ultimate.webp

Траикът стандартен с водещи функции за комфорт и безопасност. Spiritus Deluxe е на цена от 22 995 долара. Той е проектиран да осигури елегантен, страхотен външен вид и невероятна скорост, като същевременно гарантира достъпна цена.  Spiritus Ultimate от своя страна идва с двигател с мощност 330 kW осигуряващ 449 конски сили също разположен в задното колело, който  може да ускори от 0 до 96 км/ч за 1,8 секунди и и максимална скорост от 170 км/ч. Батерията му е с капацитет от 40 kWh и му осигурява обхват  от 480 км. Траикът идва с Каросерия от въглеродни влакна опция за безжично зареждане (патентована технология Ondata на Daymak за безжично зареждане е по-компактна, по-ефективна и по-евтина от другите технологии, налични на пазара днес. Ondata може да се похвали с 93% ефективност и в съчетание с акумулаторната система Avvenire AI, захранвана с изкуствен интелект). Функции за автономно шофиране. Векториране на въртящия момент (контрол на сцеплението и стабилността). Двата модела на  Spiritus идват с опция за зареждане от слънчеви панели за немеханичните системи и регенеративно спиране. Spiritus Ultimate в момента е на цена от 149 000 долара.

Spiritus Ultimate е кола, различна от всяка друга Проектиран да включва функции за автономно шофиране, слънчево зареждане, GPS аларма, елитна стерео система за забавление, камера за заден ход, пълен контрол на температурата и много, много повече, тази уникална машина е за тези, които искат да карат колата на бъдещето днес. Траиковете на Daymak ще бъдът първите електрически коли в историята, които имат възможност да копаят криптовалута, докато са паркирани, включително Bitcoin, Doge, Ethereum, Cardano и др. Това ще стане чрез Daymak Nebula, изчерпателен пакет за криптовалути на Daymak. От едно докосване на вашето табло за управление на колите, можете да получите достъп до интерфейса на Nebula Miner, както и до Nebula Wallet, където можете да събирате печалбите си за миньор и да плащате / получавате / залагате различни криптовалути. Nebula Wallet също ще бъде наличен на всички смартфони.

„С част от движещите се части и с последните скокове в AI, iot, blockchain и зелените технологии, ние вярваме, че красотата на електрическите превозни средства, по-специално триколесните, е че те могат да превъзхождат всяко превозно средство там по полезност и удобство на малка част от цената“, споделят от компанията.  От Daymak заявяват, че клиентите с предварителна поръчка ще се окажат зад волана на най-модерното и най-вълнуващото триколесно превозно средство в света на планетата, когато получат доставка, както е обещано. Превозните средства spiritus се очакват да бъдат на разположение в търговската мрежа през 2023 г.