продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

велосипеди

Brompton T Line впечатляваща лекота и дизаин

Brompton преоткрива всеки милиметър от своя емблематичен дизайн, за да създаде своя най-лек сгъваем велосипед от пускането му на пазара през 1975 г., с тегло само 7,45 кг. Както всеки отдаден колоездач ще ви каже, това е впечатляващ подвиг за нещо толкова добре изградено и надеждно. Brompton преработи своя емблематичен дизайн на сгъваем велосипед за това, което компанията казва, че е най-лекият модел досега. Благодарение на титаниевата рамка на T Line, новото задвижване и компоненти от въглеродни влакна, готовият велосипед се предлага с около 37 процента по-лек от оригиналния изцяло стоманен Brompton. След три години на проучване и развитие, Brompton смята, че почти всяка част от дизайна е била „прецизирана, намалена, надградена“. Всъщност единственото нещо, което се запазва от класическите Bromptons, е спирачната система.

リョウ (@cx2400pallas) / Twitter

„Прегледахме целия този продукт в най-малкия детайл, търсейки всеки един грам, който можем да намерим, за да спестим теглото“, каза Уил Карлисмит от компанията. „Това, с което завършихме в T Line, е усещането, че когато напуснете дома си, можете да отидете навсякъде. Всички тези различни препятствия които срещате, когато изследвате град със велосипедът, той няма да бъде тежест и можете правете каквото искате с лекота!“ Изцяло новата ултра лека титаниева рамка и над 150 специално разработени компонента за спестяване на тегло изцяло си е струвало усилията За титаниевата рамка от клас 9, Brompton си партнира с инженерната фирма CW Fletcher, за да създаде нова компания – Brompton Fletcher – и да изгради ново производствено съоръжение в Шефилд. След това орбиталните и тиг-заварените рамки се изпращат до Лондон, където Brompton добавя други компоненти и настройва готовия велосипед за градско каране.

Велосипедът T Line се предлага в два варианта, едноскоростен модел One и велосипед Urban с четиристепенен дерайльор с тегло от 60 г.  Всеки от които включва чисто нов патентован задвижващ механизъм, който се намира вътре в сгъвката. Механизмът за сгъване тук също е различен от другите велосипеди в гамата на компанията, предлагат се нови самоподравняващи се панти, пружинен механизъм за захващане на кормилото и по-голямо карбоново седло за „лесно захващане“ с интегрирана носова дръжка. Brompton всъщност не е разкрил сгънатите размери за този модел, но P Line велосипедът се сгъва до 645 x 585 x 270 мм така че очакваме новият модел да бъде приблизително същият.

Brompton's Game-Changing 7.45kg Titanium T Line: First Ride review – Rouleur

Инженерите на Brompton са измислили подсилен със стомана карбонов дизайн, за стълба на седалката който може да понесе износването на сгъването,  и максималната товароносимост от 110 кг товар,  както и каране при всякакви метеорологични условия.  T Line се предлага с карбонова манивела, алуминиев комплект педали, титаниева долна скоба, леки 16-инчови джанти, увити в устойчиви на пробиване гуми Schwalbe, полиуретанови вътрешни гуми, карбонова предна част на вилката и карбоново кормило с ширина 560 мм Brompton T Line се предлага като два модела, всеки с опции за ниско или средно издигане на кормилото. Версията One е на цена от 4795 долара, докато Urban велосипедът струва 4995 долара.