продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

MOREFINE M6 Ултратънък джобен 4K МИНИ компютър

Случвало ли ви се е да се разочаровате от обемистия компютър с разхвърляни заплетени кабели? Случвало ли ви се е да сте разочаровани от закупуването на няколко компютъра за вашия хол, спалня, офис, училище и заседателна зала? Били ли сте някога разочаровани от носенето на големи куфари или раници за вашите компютри? Значи че е време за промяна. Нека да ви представим MOREFINE M6, ултратънък мини компютър с процесор Intel Celeron Jasper Lake N5105! С размери само 155 на 80 на 19 мм, ултракомпактният размер на M6 спестява повече място на бюрото ви, което го прави идеален за всеки офис или дом. С размера и теглото (200 грама) на обикновен смартфон или външен твърд диск, това е първият мини компютър с джобен размер. Няма нужда да имате няколко компютъра в хола, спалнята, занималнята, заседателната зала, офиса или училището. Просто вземете M6 със себе си.

Morefine M6 is a tiny PC powered by Intel Jasper Lake (Crowdfunding) - Liliputing

Процесорът на  Intel е един от най-мощните в мини-компютър с джобен размер. С 4 ядра и 4 нишки, той осигурява безпроблемна многозадачност и превключване без забавяне, докато работите. Надграждащите се RAM (до 16 GB) и SSD (до 1ТВ) могат да подобрят скоростта на отваряне, зареждане на софтуер и зареждане на файлове. Производителността на  процесора се е увеличила с 30% спрямо предишното поколение. M6 предоставя голям набор от възможности за свързване и разширяване както отвътре, така и отвън. Има 3 USB 3.1 Gen. 2 порта (Type-A), два USB Type-C порта, аудио жак, HDMI 2.0 и Giga LAN (RJ45). Можете да захранвате M6 с включеното зарядно устройство USB Type-C или всяко зарядно устройство за телефон/лаптоп или захранваща банка с изход 12V2A. Другият USB порт тип-C и порт HDMI2.0  могат да поддържат до 4K 60HZ видео изход. Малкият компютър разполага със слотове, които могат да се използват съответно за NVMe и SATA протоколи за съхранение и поддръжка за до два SSD диска. Чувствайте се свободни да добавите памет до 1ТВ.

M6 с двоен интерфейс за видео изход—HDMI 2.0 и USB тип-C, можете да управлявате два независими 4K 60Hz дисплея за изключителна производителност. С помощта на други адаптери (не са включени) или Bluetooth 5.2, дори е възможно да свържете повече от два дисплея, за да подобрите ефективността на работата си. Капацитетът за много екрани прави M6 отличен избор за многозадачност, счетоводство, проектиране и наблюдение. Вграденият Bluetooth 5.2 осигурява разстояние за предаване до 300 метра и скорост до 2 Mbps  два пъти по-бърз от Bluetooth 4.2 Лесно свързване към множество устройства без кабели. Интегрираната Wi-Fi 6, позволява до 5 Gbps безжична скорост на предаване и включва технология за по-добро представяне в области с други пречещи мрежи. С Wi-Fi 6 можете да се насладите на по-бързи и по-стабилни безжични връзки по всяко време и навсякъде. Без по-сложно управление на кабелите. Ако мразите кабелите, единственият кабел, от който се нуждаете, е кабелът за зареждане тип С. Всичко останало може да бъде безжично.

M6 работи с най-новата версия на Windows 11, както и с Ubuntu 20.04 LTS и други последни дистрибуции на Linux. BIOS ви позволява да зададете TDP на процесора и други параметри. M6 може да се монтира на гърба на дисплея със стандарта VESA, което прави бюрото ви организирано и лесно за управление на кабели. M6 е оборудван с малък и ефективен вентилатор, за да гарантира, че процесорът винаги се охлажда. С обратна връзка от ранни потребители,са намалени оборотите с 22%, за да се сведе  до минимум шума, като същевременно се запази  ефективността на M6. Мини компютърът се предлага в Indiegogo като цените започват от наи-ниската версия с 8GB RAM памет и 512 GB SSD за 298 долара. Докато наи-мощната  версия  е с 16GB RAM и 1TB SSD за 359 долара.