продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

CASO KitchenEcostyle везна захранвана от кинетична енергия

Ако не винаги измервате съставките в кухнята, може да искате да вземете везна, която не заема място или дори не се нуждае от батерии, когато дойде време да я използвате. Има много неща, които приемаме за даденост, докато не осъзнаем, че се нуждаем от тях, а те никъде не могат да бъдат намерени. Това важи за химикалки, празни листове хартия, работещи батерии или кухненски везни. Разбира се, те също са лесни за закупуване и съхраняване, но може да не се нуждаете от тях винаги. Една кухненска везна е проектирана да стои настрана, когато нямате нужда от нея и просто да работи, когато имате нужда, без да се притеснявате дали все още има батерия вътре, когато имате най-голяма нужда от нея. Кухненските везни се предлагат във всякакви форми, размери и дизайни, както аналогови, така и по-модерни дигитални.

В почти всички случаи те вземат едни и същи правоъгълни или кръгли плочи, които могат да заемат ценно място на рафта. Дигиталните везни, разбира се, също изискват захранване, за да функционират, предимно с батерии. Кухненската Ecostyle на CASO изхвърля всичко това надолу, така да се каже. Може дори да не я разпознаете като кухненска везна заради нетрадиционния и дизайн. Изглежда почти като дебел правоъгълен компас или транспортир, с единия крак, който се извива настрани. Това създава празнина, където можете сигурно да поставите купа, която е твърде голяма, за да балансира безопасно върху затворената форма на везната. Дизайнерската кухненска везна CASO Kitchen Ecostyle е винаги готова за употреба благодарение на кинетичната енергия: преместването на крака на везната произвежда енергия за една минута, подобно на динамо. Кинетичната енергия (енергията на движение) се преобразува в електрическа енергия и по този начин генерира електричество за работа с везната.

Максимална ефективност, минимално въздействие върху околната среда (без използване на батерии), следователно екологично чисти и устойчиви. Везна за претегляне до макс. 5 кг, точен сензор за претегляне на стъпки от 1 g, висококачествена повърхност от полирана неръждаема стомана, цифров дисплей, включително контролен дисплей на генерираната енергия, елегантен плосък дизайн, изключително дълъг експлоатационен живот.  Не само, че вече няма да се притеснявате за батериите, но и няма да се страхувате от корозия на батериите с времето, когато не се използват. Можете просто да използвате везната и след това да я приберете в чекмедже или на някакъв рафт, без да се притеснявате за захранването.Затворената везна е предназначена за претегляне на стоки в контейнери с диаметър от 5 до 12 см. Ако обаче използвате по-голяма купа, тя се поставя в средата на разгънатия уред.

Странната форма може да се нуждае от малко свикване, но ползите надвишават тази кратка крива на обучение. Уникалната форма на CASO Kitchen Ecostyle заема по-малко място от повечето други кухненски везни, като същевременно осигурява необходимата мощност за използването му. Заедно с конструкцията от неръждаема стомана, това я прави една от най-устойчивите и щадящи околната среда кухненски везни, които ще намерите на пазара. Дизайнерска кухненска везна с кинетична енергия Ecostyle на CASO се предлага на цена от 24.99 евро.