продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

камери

RICOH THETA Z1 51GB за 360-градусов поглед

Откакто RICOH пусна първата в света 360-градусова потребителска камера през 2013 г., компанията остана в челните редици на тази нововъзникваща технология, тъй като тя продължава да се развива и да се превръща в неразделен инструмент за процъфтяващите индустрии на виртуалната реалност (VR), социалните медии , бизнес, недвижими имоти и др. Напоследък, с необходимостта от балансиране на практиките за здравна безопасност с икономическите дейности, се очаква използването на 360-градусово съдържание да се разшири допълнително в новите области, като разглеждане на културни забележителности от разстояние и наблюдение и управление на напредъка на строителните обекти. RICOH THETA Z1 51GB е водещият модел от тази серия.

RICOH използва превъзходни оптични технологии за обработка на изображения, култивирани през годините на развитие на високопроизводителните камери, за да преследва най-високата си разделителна способност и качество до момента. При запазване на изключителната производителност на RICOH THETA Z1, вътрешният капацитет за съхранение е значително увеличен от 19GB на 51GB. Компактното основно тяло е оборудвано с 1,0-инчов CMOS сензор за изображения със задно осветяване, позволяващ прибл. 23MP резолюция на 360-градусовите неподвижни изображения. Той поддържа разнообразна гама от режими на снимане,  позволявайки на потребителите да правят висококачествени изображения, независимо от настройката: на открито, през нощта, на закрито, тропически плажове или снежни планински гледки – нищо не е забранено. Камерата демонстрира превъзходна ефективност за намаляване на шума дори при снимане през нощта или на закрито при слаба светлина.

Освен това е възможно да заснемате значително плавни и завладяващи 360-градусови видеоклипове в 4K (3840×1920 пиксела) и 30 кадъра в секунда (fps) благодарение на изключителната 3-осова ротационна стабилизация за компенсиране на трептенето при въртене. Поддържа 360° поточно предаване на живо в 4K. Предава на света реално изглеждащо изображение с отлично качество. В камерата са вградени 4 микрофона за независимо запис на звук от 4 различни посоки при заснемане на видео. С 0,93-инчов OLED дисплеи и функционален бутон (Fn), основната част на камерата предоставя на потребителите достъп до множество информация с един поглед, включително броя на възможните снимки, настройките на експозицията и други, като по този начин значително се подобрява работоспособността на самата камера.

В допълнение към JPEG, RICOH THETA Z1 вече поддържа Adobe® DNG формат (RAW), така че потребителите да могат да се насладят на професионално редактиране на изображения, както при типичен цифров SLR фотоапарат. Базираната на Android™ операционна система вече предлага подобрения в производителността, като предоставя гъвкавост в броя на добавките за разширение, които потребителят може да инсталира на Z1. Цялостната функционалност на най-новия модел на RICOH отговаря на високите изисквания на сериозните фотографи и предлага оптимална производителност както за професионалисти, така и за аматьори. Цената на 360 градусовата  камера е 2199 лева.