продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

часовници

Vacheron Constantin за механично сложни и украсени часовници

Vacheron Constantin започна новата година с грандиозното издание на Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus, част от годишната колекция на марката от единствени по рода си часовници. Обозначен като един от най-сложните часовници, разработвани някога от базираната в Женева марка луксозни часовници, съчетава опита на Vacheron Constantin в часовниците с множество функции с неговото майсторство в художествените занаяти. Както подсказва името, Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus черпи вдъхновение от римския бог Бакхус – Богът на лозята и виното – и това се вижда в корпуса от розово злато на часовника, изпълнен с мотиви от лозови листа и гроздови зърна с рубини. Часовникът също се вдъхновява от Йоханес Кеплер, немски астроном, математик, астролог и философ от 17-ти век. Неговата астрономическа страна е демонстрирана чрез турбийона и механизма за минутен ретранслатор, който показва почти всякa астрономическа и календарна функция, която часовникът може да събере.

Cận Cảnh Kiệt Tác Đồng Hồ 16 Tính Năng Mới Của Vacheron Constantin

Тази връзка между изучаването на звездите и божествения свят, между Бакхус и Йоханес Кеплер, прави този часовник двойно забележителен. Изящно декорираният Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus се предлага в масивен корпус от 47 мм от 18 каратово розово злато с достатъчно място за множество процеси и богато гравиране. От рамката до кутията и задната част, всяка част от структурата на кутията е гравирана с повтарящ се мотив от лоза и е снабдена с общо 113 рубина. Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus е двустранен ръчен часовник, включващ 16 функции. Календарните и астрономическите функции са разделени от двете страни на часовника. На предната страна (разпознава се от механичния турбийона на 6 часа) се намират вечните календарни индикации чрез трите брояча, за ден, месец и дата (които няма да се нуждаят от корекция до 2100 г.) отвор на минутния повторител между 1 и 2 часа и индикаторът за запаса на мощност, маркиран със змиевидна стрелка.

Vacheron Constantin Apre il 2022 Con Un Pezzo Unico Esagerato

На предния циферблат има и астрономически функции свързани с уравнение на времето свързан с корекция на времето при движението на земята около слънцето разположено между 10 и 11 часа, както и времената на изгрев и залез (коригирани към референтен град) се показват в долната част отляво и дясно на циферблата. Астрономическият часовник, замислен от часовникарите във Vacheron Constantin, не би бил завършен без индикация за звездно време. Този дисплей намира своето място на гърба на часовника във формата на въртящ се диск, изобразяващ небесния свод с неговите съзвездия, наблюдавани от северното полукълбо. Небесният диск извършва пълно завъртане според звездното време, показано на периферията, срещу датата. Датата се показва от голяма централна стрелка, движеща се върху фиксирания външен фланец, като скалата й е разпределена на петдневни стъпки. Тази дълга стрелка също показва знака на зодиака, сезона и четирите дати, съответстващи на слънцестоенията и равноденствията.

Luxury watch News, Images and Videos

По-късата централна стрелка разкрива цикъла на Луната или броя на дните, които са изминали от последното пълнолуние. В допълнение към календара и астрономическите функции, часовника има минутен ретранслатор, който прозвънява на часовете, четвъртините и минутите при поискване. Часовника се състои се от 839 части и механизмът му осигурява 58-часов резерв на мощност. Vacheron Constantin е с ръчно навиване като е оборудван с турбийон регулатор за прецизно отчитане на времето. Чрез този часовник Vacheron Constantin увековечава великата часовникарска традиция на джобни часовници, които са едновременно механично сложни и богато украсени. Тъй като Les Cabinotiers Grande Complication Bacchus е уникат, Vacheron Constantin не е разкрил цената му и дали се продава или не.