продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на открито

Solo Stove Ranger за наслада от огъня на открито

Откакто започна с малки печки за раница през далечната 2011 г., тексаската фирма Solo Stove продължи да изгражда своя каталог от огнища и скари , които да вървят с тях. Компанията вече представи нова чугунена система за скара, проектирана да приляга плътно върху тези огнища, за да ги превърне в станции за готвене в лагерен стил, като същевременно използва интелигентна система за въздушен поток, за да намали дима до минимум. Огнища на Solo Stoves бяха въведени през 2018 г. и разполагат с уникална вентилационна система, предназначена да сведе до минимум дима за хората, седнали около тях. Въздухът се изтегля през пръстен от вентилационни отвори в долната част, като част от него се насочва към камерата за захранване на огъня, докато останалата част се насочва през тънки кухини в стените, загрява се и след това се изтласква през горната част на огъня. Това създава вид „вторично изгаряне“, което изгаря малките дървесни частици, които иначе биха се превърнали в дим.

Ranger Cast Iron Grill Top - Solo Stove

Solo Stove Ranger е най-компактният външен нагревател за огнище или къмпинг, който компанията предлага разширяваики границите на ефективността и преносимостта на въздушния поток при горене. Той беше брилянтно проектиран, за да осигури нисък дим, и пълно изгаряне. По-малко дим, повече пламък камината за къмпинг има дизайн с двойна стена, която максимизира въздушния поток при процеса на горене, с долни отвори, които позволяват на кислорода да захранва огъня отдолу, без използване на батерии и вентилатори във вашите огнища. Без повече задимяване. Тъй като Ranger гори почти бездимно, ще прекарате по-малко време в избягване на дима и дрехите ви няма да миришат на лагерен огън. Ще имате повече спомени от задния двор или от къмпинга около разгарящият се огън. Най-добрата част? Почти всичко изгаря до фина пепел, което прави Ranger лесен за почистване.

Този уникално изграден външен нагревател за вътрешен двор напълно елиминира необходимостта от части и монтаж. Вземете го и го сложете в задния си двор на къмпинга или задната врата. Идеален за каравани и кемпери. Solo Stove наскоро пуснатата система за готвене Cast Iron Griddle която се предлага, за да пасне към Ranger. Състои се от чугунен овален плот с незалепваща, предварително обработена повърхност, чугунен уок и чугунена грил скара допълват комплекта. Класическият плосък плот на Cast Iron Griddle може да се справи с всяко хранене за деня и повече. Идеално, когато имате много гърла за хранене, ястията ви на открито могат да бъдат изпечени, преобръщани, и най-вече  споделени. Прикрепена чрез главина с три стабилизиращи крака, чугунената скара се съединява  с Ranger  с интелигентен дизайн и непоклатим баланс. Налице са две дръжки за лесно захващане ви позволяват безопасно да маневрирате по време на сглобяване, готвене или разтоварване.

Начинаещите готвачи могат да постигнат майсторство в готвенето на открит огън за нула време с естествения плот за интензивна топлина на Cast Iron Griddle. Загрява се постепенно и равномерно, след което пренася топлината постоянно, за да поддържа перфектни температури за готвене.  Дълголетието на чугуна е легендарно и се дължи на способността му да предава равномерно температурата. Незалепваща и полимеризирана, обработена чугунена плоча с диаметър 36 сантиметра  5,7 килограма е лесна за почистване и за цял живот. Чугунената решетка се използва, без да се износва, създавайки неограничени възможности за  приготвяне на храна за години напред. Чугунената решетка и главината са част от добре смазана машина, създадена за създаване на хубави моменти. Вечери край пътеката и пиршества до огъня са възможни с Ranger за пълно и приятно изживяване. Може да закупите Ranger на цена от 220 долара, докато  чугуненият плот с  трикраката главина ще ви струва 150 долара.