продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Haus.me умен и самодостатъчен дом на бъдещето

Знаете ли как изглежда домът на бъдещето? Умен, устойчив и самодостатъчен! Не трябва да избирате между интелигентен модерен дом и устойчив начин на живот, защото можете да имате всичко в едно 3D отпечатано устройство благодарение на Haus.me, защото те създадоха най-добрия автономен самоподдържащ се подслон! Haus.Me е истинско откровение за индустрията. Сглобяема малка, която е напълно устойчива, има възможности за живот извън мрежата, може да се мести безкрайно, е интелигентна и луксозна.

Това е сглобяем малък дом, направен с 3D композитен полимер, който предлага супер изолация, обвързан със слънчеви панели и предлаган с голяма батерия за възможности извън мрежата. Той е напълно устойчив и самодостатъчен, интелигентен, разкошен, практичен, лесен за поддръжка и лесно преместваем. Домовете на Haus.me разполагат и със система за пречистване на въздуха, която твърди, че елиминира 99,99% от бактериите. Както и усъвършенстван HEPA контрол на качеството на въздуха.


Къщата не изисква електрическа мрежа, пропан, природен газ, дърва за огрев или друго гориво. вместо това използва слънчева енергия за покриване на енергийните нужди. Според компанията това е бъдещето и първият самоиздържащ се луксозен дом в Съединените щати. Компанията е разработила патентована композитна полимерна изолация, която може да бъде 3D отпечатана в строителен материал за изграждане на стени.

В комбинация с прозорците с шест панела на компанията, сглобяемите модули имат потенциала да спестят на купувачите хиляди долари годишни разходи за енергия. Тъй като супер изолацията и малкият размер го правят 20 пъти по-енергийно ефективен от всеки друг американски дом, всяко устройство на Haus.Me може да работи само на слънчева енергия, така че да не се налага да се включва в електрическа мрежа, като не е необходимо да използва газ , дърва за огрев или друго гориво.

Ако бюджетът на бъдещия собственик позволява, той може да се направи напълно самодостатъчен, като се добави филтриране на сива вода, генератор въздух-вода, система за рециркулация на душа, филтриране на въздух и всичко останало, което ще ви е необходимо, за да излезете напълно извън мрежата  за винаги, където и да е, толкова дълго, колкото искате. Обзавеждането също е интелигентно. Всичко в къщата може да бъде наблюдавано и достъпно дистанционно от вашия телефон, като се започне от консумацията на енергия, осветлението, температурата и дори сигурността.

Централна диагностична система предлага лесна поддръжка и решаване на проблеми, преди те дори да се появят. Идеален както за топъл, така и за студен климат, Haus.Me е оценен срещу земетресения и бури и се счита за безопасен, благодарение на функции за сигурност като лицево разпознаване и заключване с помощта на пръстови отпечатъци. всеки модел е оборудван с интелигентни системи с дистанционно управление, високотехнологични уреди и вградени мебели.

Налице са три модела които компанията предлага. Microhaus най-модерният микро дом в света  с площ от 11 кв/м оценен на 60 000 долара който се предлага с батерии при прекъсването на електрозахранването. И два  проекта изцяло подготвени за  живот извън мрежата. това са mOne студио извън мрежата с кухня и баня с площ от 37 кв/м оценен на 220 000 долара. Както и mTwo еднофамилна къща с две спални с кухня и баня оценена на 418 000 долара.