продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Walkolution изцяло механична бягаща пътека

Въпреки че от еволюционна гледна точка хората зависят от непрекъснатото движение, повечето от нас прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение. Серия Walkolution е нова настолна система за бягаща пътека, която помага да се преодолее този недостатък,” Движението е най-доброто лекарство и основна предпоставка за здравословен живот. Движението на два крака по време на ходене или бягане е най-естественият начин да бъдете активни. Функционалностите на Walkolution се основават на резултатите от най-новите невронаучни и медицински изследвания. „Нашите уреди отговарят оптимално на нуждите на съвременните служители за здравословни работни места и имат някои уникални предимства. Те работят безшумно, тъй като не се нуждаят от двигател и работят само с телесно тегло и гравитация. Един от нашите модели дори генерира електричество! Това също означава, че потребителят възприема скоростта на ходене интуитивно. Освен това бягащите пътеки не се нуждаят от поддръжка и имат ненадминат екобаланс, тъй като са направени предимно от дърво“, обяснява старши лекар и съосновател на Walkolotion, д-р Ерик Сьонген.

Без значение на каква възраст сте или на какво ниво на изпълнение сте  серията 900 „Kybun“ от Walkolution е вашият спътник през целия живот за физически активен и динамичен начин на живот. Уникалната в световен мащаб повърхност за бягаща пътека с еластични пружиниращи ламели и дървена подструктура е изградена в тясно сътрудничество с лидера на швейцарския пазар за ортопедични обувки и физиотерапия Kybun и е доведена до съвършенство в повече от 2 години разработка и изследвания. Импулсно-активната компресионна зона от материала Kybun позволява на стъпалото да потъва на различни дълбочини от летва до летва при удар, осигурявайки оптимално пружиниране и постоянно леко променящо се натоварване (благодарение на редуващите се компресионни зони). Ходиш или тичаш като по мека горска подложка. Патентованата конструкция е тествана и сертифицирана от IGR Institute for Health and Ergonomics. На MTD900R Kybun Wanderlust вие сами определяте скоростта. Няма двигател и досадни шумове. Вие контролирате скоростта интуитивно чрез своята гравитация и телесно тегло.

Това, което звучи много по-трудно на теория, се научава за минути на практика, във всяка възрастова група. Вие сами определяте нивото на интензивност с всяка стъпка. Ако, например, ви се иска да се разхождате, докато работите на вграденото бюро, можете да използвате Walkolution Kybun без усилие. Но интервални тренировки и спринтове също са възможни по всяко време. Бягащата пътека се адаптира оптимално към вашия стил на бягане, непрекъснато и без забавяне във времето. Ако е необходимо повече място за упражнения, плотът на масата може лесно да бъде свален за секунди без инструменти. MTD900R Kybun Wanderlust ви позволява да останете активни през работния си ден в нежно движение. Можете да правите всичко, което обикновено правите, докато седите на бюрото си. Ходенето не изисква многозадачност и мозъкът дори е в състояние да работи по-добре, отколкото когато седите. Писане, използване на мишка и четене – можете да правите всички тези неща също толкова добре или даже по-добре, отколкото когато седите.

MTD900R е предназначен за всеки като уред за упражнения и спорт. Поради специалните си характеристики е много подходящ и за рехабилитация и физиотерапевтични приложения. Еластичният и пружиниращ материал на повърхността Kybun поема удара върху ставите и по този начин успешно предотвратява повторното раздразнение на възпалените структури по време на рехабилитация.Благодарение на четири заключващи се колела, бягащата пътека може лесно да бъде местена, препозиционирана по всяко време и без усилие. Бягащата пътека е достатъчно тясна, за да се плъзга през вратите с вградената маса и достатъчно компактна, за да се побере в повечето асансьори. Това ви позволява да използвате бягащата пътека в различни стаи или дори на различни етажи, ако е необходимо. Всички продукти Walkolution  са ръчно изработени в собствената високотехнологична фабрика на Walkolution в Южна Германия и се предлагат с безпроблемна доживотна гаранция. Цената на бягащата пътеката MTD900R  Wanderlust е 8 559 евро.