продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

iEV Z електромобил с разтегателна каросерия

Запознайте се с iEV Z. малка електрическа кола, която може да се простира от едноместна до двуместна конфигурация. Произведен в Дания от iEV Motors, iEV Z е с размери само 78 см широк, 145 см висок и 198 см дълъг, когато е в режим на един пътник. Той наклонява везните на 220 кг. Ако водачът желае да добави пътник, колата може да бъде удължена автоматично до дължина от 235 см – това позволява втора сгъваема седалка да изскочи зад тази на водача. А за да носите малко допълнителен товар заедно с пътник, колата може да бъде допълнително удължена до 275 см. Съобщава се, че го прави само за няколко секунди. Превозното средство има 1-kW двигател, с 5 конски сили който го извежда до максимална скорост от 45 км/ч , като според съобщенията неговата литиевата батерия от 3,3 kW/h осигурява пробег от около 100 км  с до 3- часово зареждане.

Има възможност за опционално бързо зареждане за 15 минути. Набор от слънчеви панели на покрива ви помага да поддържате работоспособността на автомобила, докато сте навън. И в зависимост от местните разпоредби, може да се кара по велосипедни алеи. Най-малкото интелигентно електрическо превозно средство в света го прави най-сигурната опция в своя клас категория микро мобилност. Това се дължи на: iEV платформа зашитена  против проникване и здраво шаси, защитаващо пътника в превозното средство Сред подобренията са напълно преработено шаси от въглеродна стомана и корпус от алуминий/въглеродни влакна; предна товарна зона; електрически прозорци; греди против проникване за допълнителна здравина и безопасност; прозорци, изработени от формовано безопасно стъкло плюс подобрена роботизирана система за зареждане.

Има възможност горната предна част на каросерията на превозното средство да се отвори ръчно в случай на сблъсък когато роботизираната система не работи. Може да отворите своя iEV Z с нежно докосване от вашата ключ карта или iEV APP, ако предпочитате. Чрез приложението можете да контролирайте своя iEV Z да, трансформирате тялото му,  да намерете къде за последно сте го оставили, защото знаем, че всички имам и такива дни, вижте колко батерия ви е останала, отворете багажника му за вашите хранителни стоки, пица, багаж, нови маратонки, цветя, да, всичко те могат да се поберат.

Включете го, изключете го, отворете го, затворете го. Налице е удобен волан с камери за обратно виждане и 12-инчов дисплей, който ви показва посоките за лесно паркиране. LED сензорните бутони са деликатно разположени около арматурното табло, контролирайки всички аспекти на вашия автомобил. Лесен и модерен за навигация като, шофьорът, има всичко под свой контрол.  Ако проявявате интерес, iEV Z ще бъде наличен в края на тази година на цена от 5 850 евро