продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

Windeler модулен мулти инструмент на следващото ниво

Още през 2020 г. Windeler показа своята магнитна система с множество инструменти, модулно семейство от единични инструменти, предназначени да подреждат и носят заедно като персонализирани инструменти, адаптирани за всяка задача или приключение. По това време гамата до голяма степен включваше прости инструменти, но сега компанията разработи някои по-сложни инструменти, които могат да работят самостоятелно или с други. Наличните добавки като клещи и ножици позволяват на мултиинструмента Windeler да се конкурира по-лесно с предложенията за мултиинструменти от известни марки като Leatherman или Victorinox. Windeler прекара последните две години в събиране на обратна връзка. Той подбра най-търсените нови инструменти и функции и ги разработи за втора кампания в Kickstarter,

Няколко от приспособленията от второ поколение работят и се носят безпроблемно като самостоятелни инструменти, но също така правят идеални основни части за нов или съществуващ магнитен стек. Новият нож Minim може да е най-добрият пример за самостоятелен или стек дизайн на Windeler. Оригиналното семейство Windeler имаше сгъваемо острие, но беше дизайн с отворен връх, който не се носеше особено добре извън стека. Minim е по-традиционен сгъваем нож, при който острието се сгъва безопасно в дръжката. С размери само 10,2 см висок и 6,2 мм дебелина, ултра тънкият Minim се носи леко и удобно сам, но може да се носи заедно с други инструменти на Windeler с помощта на вградения си магнитен конектор Polynetik. Така или иначе, когато имате нужда от него, той се отделя и работи като всеки сгъваем нож. Предлага се както с титаниева, така и с стоманена дръжка и има 74 мм острие от LC200N стомана.

Друг инструмент, който стои самостоятелно или се подрежда заедно в стек са 8-милиметровите тънки клещи те имат сгъваем дизайн, който свива клещите в собствените им крака. За разлика от фиксираните мултиинструменти с вградени клещи, клещите Windeler се отделят от по-голямата група мултиинструменти, за да могат да се използват едновременно с други инструменти. Windeler показва пример за задържане на заседнала гайка стабилно, докато разхлабвате болта с шестостенен ключ, нещо, което не бихте могли да направите, ако клещите и шестограмният ви ключ бяха фиксирани компоненти в един и същ инструмент.  Последният нов инструмент, който Windeler е подготвил, е ножица. Тъй като заостреният край на ножицата остава навън и не се сгъва безопасно, както при ножа и клещите, потребителите вероятно няма да искат да носят този конкретен инструмент сами. Но подобно на другите, той е проектиран да се подрежда в мултиинструмент Windeler, където заострените краища на ножицата могат да се поставят по-безопасно.

Windeler също така въвежда Stow в микса. Това е магнитно затварящата се обвивка за инструменти която работи за задържане и пренасяне на единични инструменти или пакети с множество инструменти. Малката версия съдържа един до четири инструмента, а голямата – четири до осем. Windeler предлага свите инструменти в Kickstarter като, предлага както единични инструменти, така и пакети с множество инструменти. Цените съответно са  за малкия стек Stow – £16,  за големия стек Stow – £17, за ножицата – £29  за клещите – £39  за стоманения Minim –  £73 и  за титаниевия Minim – £95. Minim, клещите и ножиците могат да бъдат опаковани заедно в купчина за нива на залог, започващи от £139.