продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

Uniek миниатюрно грънчарско студио

Грънчарството е страхотно изкуство за трениране на креативността, координацията между ръцете и очите и фокуса и е много забавно като същевременно можете да създавате неща които са ви полезни или да служат като подарък. Тук е мястото да ви представим Uniek. Вашето портативно и компактно грънчарско студио. Това е  модерен подход към традиционните колела за обработка на глина, за да ви помогне да овладеете вековното изкуство на грънчаря. Uniek е една страхотна машина която може да изглежда добре и в същото време да ви е полезна. С Uniek вдъхновението идва от ретро дизайна на домакински съдове от 50-те години на миналия век, точно като стария хладилник в дома на вашите баба и дядо. Uniek е по-малък от всяко обикновено грънчарско колело благодарение на изцяло новия дизайн и използването на съвременни компоненти.

Отклонявайки се от традиционните конструкции, е проектиран от нулата, включвайки модерни двигатели и лагери с висок въртящ момент. Резултатът е по-малко и по-способно устройство, но все пак можете да създавате чаши, чинии и вази с него. Уникална керамика може да бъде персонализирана от вас като подарък за вашите приятели или семейство. Освен керамика, която се прави от Uniek, той също е приятно занимание което можете да превърнете в ваше хоби. Въртящото колело е сменяемо с два размера, които са 45 мм и 65 мм. Можете да направите различни по размер керамика чрез по-голямото въртящо се колело. (65 мм въртящо се колело се предлага като допълнителен артикул). Uniek има вътрешни батерии от 7000 mAh, които му позволяват да работи без прекъсване в продължение на до 6 часа. Като може да се зареди за 2 часа.

Скороста на гранчарското колело може да се регулира като може да достигне до 3000 оборота в минута. За да избегнете изтощаване на батерията в средата на на корпуса е разположен ясен индикатор за нивото на батерията. Гумена подложка против хлъзгане е монтирана в долната част за използване на всякакви повърхности. За да се осигури лесно почистване далеч от дома, всички компоненти на Uniek са покрити с покритие, отблъскващо мръсотията.  Вътре има 15 накрайника. Всеки от тях е снабден с метален край за сигурно свързване към  инструмента. Накрайниците за обработка на глината са с магнитен конектор към дръжката, което осигурява надеждно прилягане и позволява бърза смяна.

Кутията с инструменти можете да се почиства директно на течаща вода. Uniek е забавен уред който ви позволява да се насладите на изкуството на обработването на глина по малък по-прецизен начин. Това може да бъде ваше хоби или за забавление с приятели. Малкият уред несъмнено впечатлява със своята простота и лесно управление, разкривайки цял един свят от възможности за творчество и игра. Можете да закупите това миниатюрно грънчарско студио от Кickstarter на цена от 69 долара с отстъпка от 51% от цената на дребно която ще е 139 долара.