продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скутери

Zero-One стилен и модерен скутер

Проектиран и произведен от Берлинската компания Naon, електрическият скутер Zero-One осигурява елегантно и ефективно транспортно решение за жителите на града. Компанията използва иновативни технологии и качествени материали за производството на двуколесни електрически превозни средства, които подобряват градската мобилност и имат ниско въздействие върху околната среда. В същото време Naon има за цел да създаде продукти, които са с висока производителност и екологично чисти, без да се компрометира естетиката. Zero-One обединява всички тези концепции в стилен дизайн. Zero-One се предлага с персонализирана алуминиева рамка, която е елегантна, както и изключително издръжлива и лесна за поддръжка. Скутерът има нисък център на тежестта благодарение на позиционирането на батериите под поставката за крака.

Тази функция повишава стабилността и прецизността, дори когато правите завои при високи скорости. Освен това Zero-One разполага с високоефективна система за окачване за допълнителна прецизност и комфорт при каране, заедно с високоефективна двойна дискова ABS спирачна система за допълнителна безопасност. Електрическият двигател на главината на колелото свежда до минимум поддръжката и осигурява на скутерът впечатляваща производителност. Naon ще предлага Zero One в два варианта – L1e и L3e. И двата варианта на електрическия скутер обаче предлагат различни нива на производителност. Базовият вариант L1e получава пикова мощност от 3 kW, което се изразява в максимална скорост от 45 км/ч.

От друга страна, L3e разполага с по-голям 7 kW заден двигател на главината с пикова мощност от 10 kW (13,4 к.с.) и 200 Nm въртящ момент. В резултат на това този вариант има по-висока максимална скорост от 100 км/ч, което го прави един от най-бързите електрически скутери на пазара. Ниско разположените батерии, осигуряват добра стабилност при возене. Що се отнася до батерията, Zero One се захранва от сменяема 2,4 kWh литиево-йонна батерия, която предлага пробег от 70 км с едно зареждане. Чрез инсталиране на допълнителен комплект батерии този обхват може да бъде разширен до 140 км с едно зареждане. И двете батерии са сменяеми, за да гарантират лесно зареждане в комфорта на вашия дом или офис.

https://bg.e-scooter.co/i/c7/70/5b/3db83a01c0b253e29516e903b9.jpg

Що се отнася до функциите, Zero One не предлага специална инструментална конзола, а вместо това използва смартфона на ездача, монтиран на кормилото, за информация при возене. Тъй като батериите са монтирани под дъската на пода, скутерът предлага прилично място за съхранение под седалката. Минималистичният подход към дизайна на Zero One означава да се предостави продукт, който е фино настроен, за да се отличава както с производителност, така и с естетика. Съдейки по неговия уникален дизайн и ценообразуване, Zero One се очаква да бъде позициониран като първокласен електрически скутер.  Моделът L1e е на цена от 4920 евро, докато моделът L3e ще се предлага на цена от 6420 евро.