продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Tailored Tiny Co за стилен и екологично осъзнат малък дом

Скокът в популярността на малките домове е може би една добра тенденция в последните години. Малките къщи на колела са идеални за по-малки семейства, самотни домакинства или двойки, които се надяват да се откажат от животът, изпълнен с излишък, за тип малък живот, който прави пестеливостта и устойчивостта техни основни приоритети. Това са хора които успешно са направили скока от мащабен градски живот към екологично съзнателен малък живот.

KLIK Magazine | Ζώντας μεγάλη ζωή σε ένα αξιολάτρευτο και υπερμοντέρνο μικρό σπίτι

Точно като останалите от нас, Мат и Лиза от Tailored Tiny Co мечтаят за малък дом от доста време. Тази мечта ги води до проектирането и изграждането на свои собствен малък оазис. Сгушен високо над австралийска гора, мрачно черният двуетажен дом на Мат и Лиза е построен от двойката с помощта на няколко приятели. Черният метален вид на малкия дом със сигурност се откроява, но сред високите евкалиптови върхове на дърветата предлага по-незабележима привлекателност, обвързвайки го изкусно с рециклирана твърда дървесина за изпъкналите фронтони на дома.

Домът на Мат и Лиза е с дължина малко над 9 метра и ширина едва около 240 сантиметра, таванът достига височини от 4,2 метра, малко над средното за конвенционалния малък дом. Но все пак малките домове са всичко друго, но не и конвенционални. Произхождайки от строителен произход, двойката донесе модерни удобства в малкия си дом като, електричество и течаща вода, както и няколко игриви функции на открито, като прикачена котешка патека.

Влизайки вътре, домът е нещо, което трябва да се види. Той е малко по-висок от обикновен дом на колела. Допълнителната височина в дома наистина добавя страхотно усещане за пространство и открит интериор. Малкият дом има всичко, което бихте очаквали, макар и завършен и декориран по изключително висок стандарт. Салонът е голям и чудесно артистичен с грандиозна светлина отгоре, благодарение на щедрото покривно остъкляване с колекция от висящи светлини и растения, растящи в пространство оформено като малка дневна.

https://i0.wp.com/www.yankodesign.com/images/design_news/2021/07/tiny-home-interiors/tiny_home_interiors_ds_yanko_design-14.jpg?resize=1280%2C850&ssl=1

Има телевизор с добър размер и удобен кът за сядане. Надолу в коридора голяма кухня съдържа всички съвременни удобства, допълнено с много място за работа. Мат и Лиза също се радват на напълно оборудвана кухня с дълбока мивка, компактна съдомиялна машина, газова печка с четири горелки и микровълнова печка от едната страна, а след това фурна и хладилник се сливат плътно в откритото пространство под стълбището.

Навлизайки в банята която се оказва наистина е по-просторна, отколкото сте свикнали в малка къща. Всъщност, удивително е, че в този има дори двоен душ. Доста забележителна характеристика за малка къща! Премествайки се в горния етаж, домът за пореден път показва, че е нещо много различно. Допълнителната височина в къщата позволява място за правостоящи на горния етаж. Като уютното таванско помещение, може да се съхраняват голямото легло. Има дори възможност за пешеходна пътека, която да води до таванското помещение за гости, което дава лесен достъп до всички части на дома.

В допълнение, поредица от капандури обхващат дължината на малкия дом, давайки забележителна и непрекъснато променяща се гледка към небето. Този дом и ​неговата височина и забележителни модерни платове за сянка, които покриват палубата, придават на този малък дом изключително внушителен външен вид. Архитектурно тази структура е остра и красива. От всеки начин, по който го погледнете, има нещо интересно в него.