продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Z-Triton 2.0 за ентусиастите на живот на открито

Ентусиастите за живот на открито, които искат устойчив партньор за приключения за придвижване по земя и вода с еднакво удобство, веднага биха се влюбили в Z-Triton 2.0.  мобилен дом амфибия който е комбинация от триколка, лодка и кемпер в едно. Той може да побере двойка за непрекъснато пътуване през континенти или на кратки романтични пътувания през уикенда. Въображението на дизайнера и приключенския дух на колоездача Айгарс Лаурис от Латвия,  роди Z-Triton 2.0 това е усъвършенствана, готова за производство версия на прототипа Z-Triton, пуснат през 2020 г. Въпреки че е напълно функционален, прототипът изискваше подобрения в дизайна и конструкцията. За да се направи това дизайнерите преработиха и подобриха това революционното мобилно средство за пътуване, което хората могат да вземат по време на пътуването си, за да изследват и изживяват мечтите си. Най-накрая, след година и половина научноизследователска и развойна дейност и разработки, се разкрива готовият за пазара Z-Triton 2.0 е успешно тестван в швейцарските Алпи, Париж, Женевското езеро, Амстердам и Берлин.

Според Лаурис, всеки, който е пробвал или тествал Z-Triton, наистина е бил възхитен от удобството, технологията и полезността на тази комбинация от триколка, лодка и кемпер. Z-Triton 2.0 вече е по-просторен с използването на корпус от фибростъкло и стоманени рамки, държащи цялата конструкция заедно. Впечатляващата синя триколка-кемпер има 3D части,  отпечатани от биопластмаса като е използван използва полиестер, изработен от рециклирани пластмасови бутилки. Екологичността на Z-Triton 2.0 не се ограничава до неговата конструкция. Всъщност той се захранва от електрическа батерия и има слънчеви панели на покрива си, за да се погрижи за нуждите от енергия. Батерията може да поддържа  движението на триколката-кемпер  в продължение на 50 км  обхват в режим на велосипед и  20 км като амфибия по вода. С тегло над 200 кг, Z-Triton 2.0 е леко преработен, за да осигури регулируема седалка, в режим на велосипед която е необичайно висока.

Въпреки че карането със седем предавки е по-удобно за платформи  със задно окачване, тук те са разположени в предното колело заедно с електрическият 1000W мотор за велосипед с педално подпомагане. Налице са хидравлични дискови спирачки на задните 24 инчови  колела. Просторната подвижна кабина на кемпера която може да се използва както на сушата, така и във водата здраво прикрепена към конструкцията, позволява на двама души да седят или да спят удобно. Превключването от режим на суша към вода е бързо и лесно, отнема по-малко от пет минути за преобразуване чрез сгъване на задните колела на велосипеда, добавяне на стабилни плувки и спускане на електрическия 1150W мотор на лодка от кабината. За нула време Z-Triton 2.0 е готов за вълните. Като обикновена лодка, на борда има контроли и N-образен волан така че имате пълен контрол над превозното средство.

В случай, че мощността й свърши, лодката е оборудвана с гребла, за да гребете по пътя към безопасността. Оборудван с всичко, от което се нуждаете по време на пътуването си над сушата и водата, Z-Triton 2.0 се предлага с място за съхранение на багаж, има USB портове за зареждане, Bluetooth радио и разбира се GPS на борда. За удобство на пътуващите, Z-Triton 2.0 разполага и със сгъваема маса (за хранене и работа) и сайдинг, в който може би можете да носите любимото си растение за приключения, където отивате. Z-Triton 2.0 вече е наличен за предварителна поръчка. Очаква се доставките в Европа да започнат към края на 2022 г., като цената започва от от 14 500 евро.