продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

ZYLCH сгъваема чаша за многократна употреба

Запознайте се с ZYLCH това  е чаша от неръждаема стомана за многократна употреба, която се сгъва до джобен размер и по-късно се разширява в 100% херметична чаша която ума първокласен дизайн. Той е проектиран да внесе стил, иновации и радост в устойчивия живот. Термоизолационният топлинен ръкав на ZYLCH се удвоява като калъф за пренасяне, което прави транспортирането лесно! Използването на чаши за еднократна употреба е удобно. Но не е екологично оправдано. Докато чашата ви за сутрешно кафе не изглежда като много отпадъци, консумирането на хартиена чаша за еднократна употреба в кафене всеки ден в продължение на година отнема хартия колкото на цяло дърво. И ако всички го правят, количествата се увеличават лавинообразно.

Пластмасовите чаши обикновено се използват само веднъж и след това се хвърлят, завършвайки предимно в сметищата и океаните. Годишно се използват и изхвърлят 500 милиарда пластмасови чаши.  Както производството, така и изхвърлянето на пластмасови чаши има отрицателно въздействие върху околната среда. Като се има предвид, че на пластмасовите чаши са необходими около 500 години, за да се разпаднат естествено в околната среда. Важно е да се разбере че раздробяваики се микро пластмасовите частици могат да пътуват нагоре през хранителната верига и във вашата диета.  Именно за това ZYLCH го прави удобно и лесно за вас да намалите отпадъците, без да жертвате стил или практичност. Ключът към невероятните възможности на ZYLCH е специален патентован дизайн, който се сгъва и разширява лесно, като същевременно позволява отделните сегменти на чашата да бъдат заключени на място благодарение на ергономичната дръжка на дъното на чашата.

ZYLCH е достатъчно здрав, след заключване за да носи солидна тежест като кутия с инструменти отгоре, когато е напълно разгънат. Взаимните припокриващи се сегменти гарантират липса на течове и сгъване по време на употреба. Можете да спестите място като го приберете в джоб или чанта, когато приключите с пиенето. Чашите от неръждаема стомана може да донесат болезнени спомени за изгорени ръце, но дизайнът с двойни стени на чашите ZYLCH обещава, че това ще бъде нещо от миналото. Има и включен термоизолиращ ръкав, който държи ръката и кафето ви, когато се използват и служи като чанта за носене, когато чашата е празна. И тъй като е направена от неръждаема стомана, чашата е 100% рециклируема.

Сгъваемата чаша се предлага в три размера 350, 470 и 590 милилитра. Понякога най-добрите решения са тези, които изглеждат толкова прости, че оставате да се чудите защо никой не се е сетил за това преди. Чашата от неръждаема стомана ZYLCH с нулеви отпадъци определено попада в тази категория, съчетавайки най-добрите елементи от съществуващите решения по възможно най-добрия начин. Чашата се предлага в Кickstarter на цена от 19 долара за 350 мл, 21 долара за 470 мл и 24 долара за 590 мл вместимост.