продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

инструменти

Leatherman Mr. Crunch като поклон пред иновациите

През 1983 г. Leatherman стартира своята компания с продукт, наречен PST, пълноразмерен мултиинструмент, който се продаде в над 30 000 единици до следващата година. Въпреки че неговият дизайн, базиран на клещи, беше доста нов тогава, очевидно това дори не е това, което Тим Ледърман е имал предвид при проектирането на оригиналния си прототип, тъй като някои елементи трябваше да бъдат премахнати, за да бъдат по-подходящи за производствените възможности от този период. Главната сред тях е функцията за плъзгащи се клещи, която сега екипът оживява в Leatherman Mr. Crunch. Не, те не повториха оригиналния PST прототип. Вместо това те взеха този дизайн с двойни клещи и го приложиха към Leatherman Free P4, правейки още по-гъвкава версия на това, което вече е най-модерният мултиинструмент на екипировката досега.

Leatherman Mr. Crunch притежава 21 функции точно като P4, на който е базиран, в комплект с магнитния заключващ механизъм, който позволява разгръщане, работа и затваряне с една ръка за всяка една от функциите му. Всички инструменти, с изключение на клещите, също се фиксират магнитно на място по време на употреба, което го прави изключително използваем, тъй като елиминира всякакви шансове за случайно затваряне в средата на задача. Ако сте колекционер, между другото, той не изглежда като реплика на P4, така че все пак ще получите доста ясно изглеждащ многофункционален инструмент, макар и с подобни функции. Освен цялостната естетика, най-голямата разлика между това и P4, разбира се, е главата на клещите. Докато P4 използва една глава, която включва както иглени, така и обикновени клещи, това специално издание има глава с иглени клещи, които могат да бъдат прибрани, за да разкрият тъпи клещи под нея, което първоначално е замислено по време на дизайна на прототипа за PST.

Mr Crunch Limited Edition Leatherman multitool $199 - Geeky Gadgets

Клещите са уникален елемент, който колекционерите на мулти инструменти вероятно ще се влюбят, като се има предвид, че не е толкова често интегриран в много съвременни мултиинструменти. Leatherman Mr. Crunch, разбира се, получава още 19 инструмента в допълнение към това фантастично изпълнение с двойни клещи. Те включват нож 420HC за всичките ви нужди за рязане и нарязване, както и отделна отварачка за опаковки, така че да не затъпявате ножа си, когато отваряте всички онези пакети, които продължават да се доставят до дома ви. Разбира се, има редица отвертки, а именно отвертка Phillips, три размера плоски драйвери и дори малко за завиване на тези малки винтчета на очила. Разполага с два ножа за тел (един стандартен и един за твърди проводници), електрическа преса, инструмент за отстраняване на тел и чифт ножици с пружинно действие, както и шило, длето, инструмент за щипкане и метална пила.

Конструкцията е от неръждаема стомана за по-голямата част от инструмента, въпреки че 7 сантиметровото острие на ножа е изработено от неръждаема стомана 420HC. Дължината на Leatherman Mr. Crunch е 10,8 см, когато мултиинструментът е затворен, така че въпреки че трябва да се побере в повечето джобове на панталоните, вероятно няма да е най-удобният. Като такъв се предлага с подвижен клипс за джоб, ако предпочитате да го закрепите на ръба на джоб или колан, както и гравирана торбичка Leatherman. Leatherman Mr. Crunch е наличен сега на цена от 199 долара.